Esenler'i yöneten AKP'li Tevfik Göksu al satçı çıktı!

AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun ismi, “al-satçı”ya çıktı! Belediyenin borcuna karşılık ibadet alanını Hazine ve Maliye Bakanlığı’na devreden Göksu, aldığı arazi karşılığında da Fenerbahçe Orduevi’nde komutanlar için konut inşa ediyor.

31 Mayıs 2020 Pazar 13:03
Esenler'i yöneten AKP'li Tevfik Göksu al satçı çıktı!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun, belediyenin borcuna karşılık camiyi Hazine ve Maliye Bakanlığı’na devrettiği iddiasına ilişkin tartışmalar, Göksu’nun savunmasıyla farklı bir boyut kazandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Göksu, camiyi değil arsasını bakanlığa devrettiklerini belirterek, “Yapılan işlem, dini tesis alanında bulunan bir arsanın (cami değil) yasal prosedür gereği devletin hazinesine devredilmesinden ibarettir” dedi.

ALDIĞI ASKERİ ARAZİ KARŞILIĞI KOMUTANLARA KONUT YAPIYOR
Tevfik Göksu’nun yönettiği Esenler Belediyesi’nin ismi ilk defa arazi, arsa alım-satımı, devriyle gündeme gelmiyor.
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Kadıköy’deki Fenerbahçe Orduevi’nde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar için özel konut inşa edildiği iddiasını soru önergesi yoluyla TBMM gündemine taşıyınca, önergenin muhatabı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Bakan Hulusi Akar’dan önce Esenler Belediye Başkanı Göksu’dan cevap gelmesi şaşkınlığa neden olmuştu.
Göksu, Fenerbahçe Orduevi’ndeki inşaat faaliyetlerinin Bakan Akar’la ilgili olmadığını savunarak, “Fenerbahçe'de yapılan korumalı lojmanlar, konutlar Milli Savunma Bakanlığı’na yapılan, askeri üstteki komutanlarımız için yapılan korumalı konutlar ve normal lojmanlar. Korumalı konut olarak 13 daire yapılıyor. Villa, milla değil. İki tane apartman dairesi. Bir de 40 adet lojman yapıyoruz. Biz niye yapıyoruz? Çünkü bizim askeri alanla, Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili protokolümüz var. Aldığımız arazi karşılığında oraya konut yapıyoruz ama bu normal, sıradan konutlar” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’li Tanal’ın soru önergesine konunun muhataplarından önce cevap yetiştiren Göksu’ya tepkisi “Pardon sen kimsin?” şeklinde olmuştu.
BAKAN AKAR ÖNERGEYE CEVAP VERDİ: ESENLER BELEDİYESİ’YLE İMZALANAN…
CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Esenler Belediyesi’yle protokol yaptıklarını doğrulayarak, “Fenerbahçe Orduevi yerleşkesinde ekonomik ömrünü tamamlamış olan 1969 yılı yapımı 14 daireli lojman bloğu Mart 2019 ayı içerisinde yıkılmış, yerine Esenler Belediye Başkanlığı ile imzalanan 29 Nisan 2015 tarihli protokol kapsamında 10 daireli konut yapımı planlanmıştır. İşin yapımına 16 Eylül 2019 başlanmıştır” bilgisini verdi.




Son Güncelleme: 31.05.2020 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15