"Esnaf için dijital dönüşüm şart"

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, esnafın e-ticarete uyum sağlayabilmesi için dijital dönüşüm ve destek paketi hazırlanmasını istedi. Sümer’in önerdiği pakette danışmanlık hizmetleri, esnafın alacağı bilgisayarda vergi indirimi ve internet kolaylığı sağlanması gibi düzenlemeler var.

19 Haziran 2020 Cuma 11:34
"Esnaf için dijital dönüşüm şart"

Sümer’in önerdiği pakette danışmanlık hizmetleri, esnafın alacağı bilgisayarda vergi indirimi ve internet kolaylığı sağlanması gibi düzenlemeler var. 
TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Sümer, alışveriş merkezleri ve zincir mağazalar karşısında ezilen esnafın şimdi de e-ticaret tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. 

E-ticaretin son yıllarda daha fazla hayatın içine girdiğine ve pandemi sürecinde yaygınlık kazandığına dikkat çeken dikkat çeken Sümer, “Ekmek ve süt gibi temel gıda maddelerini bile cep telefonu uygulamaları ya da internet üzerinden sipariş verdik. Lokantalar yine aynı uygulamalar üzerinden paket servisi yaptılar” dedi. 

Sümer, bu alışkanlığın bundan sonra da devam edeceğini belirterek önerisini şunları söyledi: 

BİLGİSAYARDA VERGİ İNDİRİMİ

Yeni döneme hazırlıksız yakalanan esnafımızın mağdur olmaması, dijital dünyaya adapte olabilmesi için bir dönüşüm ve destek paketi hazırlanması gerekiyor. 

Bu pakette, öncelikle esnafa eğitim ve danışmanlık hizmeti yer almalı. Ardından bilgisayar ve tablet alımlarında vergi indirimi gibi kolaylıklar sağlanmalı. Esnafın kullanacağı yazılımlar geliştirilmeli. 

GSM operatörleriyle anlaşmalar sağlanarak esnafa internet desteği sağlanmalı. 

Ekonominin çarklarını döndüren esnafı yeni durum karşısında hazırlıksız ve çaresiz bırakamayız. Esnaf odalarının da desteklediği bu öneriyi ben de buradan yetkililere iletiyorum.

Son Güncelleme: 19.06.2020 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15