“Ev, komşu ve çarşı gezmelerine gitmeyin"

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, ülke geneli ve Gaziantep’te Covid-19 vaka sayıların pik yaptığı bu dönemde daha dikkatli olmaları için vatandaşlara çağrıda bulunarak “Gaziantep’te PTT sırasına giren vatandaşların sosyal mesafe ve maske tedbirlerine uymadığını basına yansıyan fotoğraflardan gördük. Ayrıca çarşı merkezinde çok büyük bir kalabalık var, tedbir yok. Vaka sayıları bu kadar artmışken vatandaşlarımızın daha tedbirli olmaları gerekiyor” dedi.

27 Kasım 2020 Cuma 14:23
“Ev, komşu ve çarşı gezmelerine gitmeyin"

Gaziantep’te vaka sayısının yüzde 100’ü geçen artışı olduğunun altını çizen Kaplan, “Ev gezmeleri, komşu gezmeleri, çarşı gezmeleri bunların hepsine bir süre son verilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça evden çıkmamalarında ve çıkınca maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına eksiksiz uymaları gerekiyor. Aksi takdirde, şimdiden yüzde 80-90 dolu hastanelerin hizmet vermesi oldukça zor görünüyor” diye ifade etti.

“SAHRA HASTANESİ ACİLEN KURULMALI”
Kaplan, yetkilerin biran önce harekete geçerek Sahra Hastanesi için çalışma başlatmalarının elzem olduğunu ifade eden Kaplan, “Zamandan tasarruf etmek ve acilen bir Sahra Hastanesinin oluşturulması için Fuar alanı en doğru yerdir. Sahra hastanesi kurulmazsa, bu gidişat Gaziantep’te sağlığın sınıfta kalacağını işaret ediyor. Acilen Sahra Hastanesi yapılmalıdır” dedi.

“BU DÖNEMDE ÖZELLİKLE MASKE DENETİMLERİ ARTTIRILMALI, MERDİVEN ALTI MASKE ÜRETİMİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”
Merdiven altı maske üretiminin Gaziantep’te çok fazla olduğunu da belirten Milletvekili Kaplan, “Vaka sayıları pik yapmışken, aşı henüz vatandaşlarımıza ulaştırılmamışken; en önemli koruyucu olan maske denetimleri daha sıklıkla yapılmalıdır. Özellikle Türk Standartları Enstitüsü’nün belirlediği standartlarda üretilen maskelerin kullanılması için vatandaşlarımız bilinçlendirilmelidir” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ HİJYEN, SOSYAL MESAFE VE MASKE KURALLARINA EKSİKSİZ UYMALIDIR”
Kaplan, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına eksiksiz bir şekilde uymaları; zorunlu olmadıkça kalabalık yerlerde bulunmamaları için ricada bulunuyoruz. Vatandaşlarımız maske kullanımına dikkat etmeleri çok önemli. Özellikle maskelerini güvenilir yerlerden temin etmelerinde fayda var.  Tüm vatandaşlarımızın; hijyen, sosyal mesafe kurallarına uyarak, zorunlu olmadıkça toplu taşıma kullanmamaları için çağrıda bulunuyorum” dedi.

Son Güncelleme: 27.11.2020 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15