Faik Öztrak: Bakan değişti, bütçeyi de değiştirin

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda söz alarak, hükümetin 'acı reçete' söylemini eleştirdi. Öztrak, "Gerçekten oyunu değiştireceğinize herkesi ikna edecek bir şeyler yapmanız gerekiyor. Sadece isimleri değiştirmekle bürokratları, bakanları değiştirmekle oyun değişmez. Bakan değişti, programı da, bütçeyi de değiştirin" dedi.

17 Kasım 2020 Salı 19:22
Faik Öztrak: Bakan değişti, bütçeyi de değiştirin

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda söz alarak, hükümetin 'acı reçete' söylemini eleştirdi. Öztrak, "Gerçekten oyunu değiştireceğinize herkesi ikna edecek bir şeyler yapmanız gerekiyor. Sadece isimleri değiştirmekle bürokratları, bakanları değiştirmekle oyun değişmez. Bakan değişti, programı da, bütçeyi de değiştirin" dedi.

Öztrak konuşmasında şunları söyledi:

"İSTİFANIN ŞEKLİ BELİRSİZLİĞE ZİRVE YAPTIRDI: Bu yıl Komisyon görüşmeleri başlarken yetkililer 'Ekonomi pik yapıyor.' Türküsünü söylüyorlardı ama son iki haftada önce Merkez Bankası Başkanı görevden alındı, sonra Hazine ve Maliye Bakanı kendi bütçesi görüşülmeden istifa etti, hem de devlet teamüllerinde görülmedik şekilde istifasını ‘instaladı’.  Gençler bunu kullanıyor. Cumhuriyet tarihimizde bir ilk yaşadık.  Ardından Bakanın bütün sosyal medya hesapları kapatıldı. Buhran yaşayan ülkemizde Maliyemiz ile Hazinemizi yöneten bir Bakan var mı, yok mu anlamak için yirmi yedi saat bekledik.  Zaten yönetime güven yerle birdi.  Bu istifanın şekli de belirsizliğe zirve yaptırdı. 

İSTİFA DERİNLEŞEN KRİZİN BOYUTLARINI ORTAYA KOYDU: Demokrasisi güçlü, yönetimi kurumsallaşmış ülkelerde yaşanması mümkün olmayan böyle bir süreç, ülkemizde son iki yılda derinleşen devlet ve rejim krizinin boyutlarını ortaya koydu. Şimdi, bütçeyi savunmak üzere karşımızda yeni bir Bakan var, Sayın Lütfi Elvan.  Kendisini yakinen tanırım.  Devlet Planlama Teşkilatından yetişmiş, çok ehliyetli bir arkadaşımızdır.  Ben yeni Hazine ve Maliye Bakanımıza görevinde en içten şekilde başarılar diliyorum. 

KAPATTIĞI KURUMLARDA ÇALIŞAN İKİ İSMİ GÖREVE GETİRMEK ZORUNDA KALDI: Gerek Sayın Elvan’ın gerekse Merkez Bankası Başkanı Sayın Ağbal’ın atamaları yaşadığımız devlet krizinin bir başka boyutunu daha ortaya koydu. 'Devleti şirket gibi yöneteceğiz' diye iş başına gelenler ekonomi yönetiminde çok büyük bir çöküşe yol açtılar.  Köklü kurumları kapattılar. Hükümet bugün ama ortalığı toplasın diye bu köklü kurumlardan yetişmiş, daha önce kapattığı Devlet Planlama Teşkilatı'nda ve Maliye Teftiş Kurulu'nda görevler almış iki ismi yeniden göreve getirmek zorunda kaldı. Şimdi, türkü değişti, bu sefer 'acı reçete' türküleri başladı, millete acı ilaç içirmekten bahsedilmeye başlandı. Sadece isimleri değiştirmekle bürokratları, bakanları değiştirmekle oyun değişmez.

TÜRKÜYLE BERABER OYNADIĞINIZ OYUNU DA DEĞİŞTİRECEKSİNİZ: Artık kuralların yani tek adam rejiminin değişmesine ihtiyacımız var. Artık yıkılan güçlü kurumları yeni bir anlayışla ayağa kaldırmaya ihtiyacımız var. Artık devleti şirket gibi değil devlet gibi yönetmeye ihtiyacımız var. Bugüne kadar unutulan demokrasi, hukuk ve ekonomide seferberlik türkülerini söylemek yetmiyor. Türküyle beraber oynadığınız oyunu da değiştireceksiniz. Eğer bunda samimiyseniz bu defa gömleğin düğmesini doğru ilikleyeceksiniz.

BAKAN DEĞİŞTİ, PROGRAMI DA, BÜTÇEYİ DE DEĞİŞTİRİN: Gelin, bu programı ve bütçeyi el birliğiyle ülkenin ve dünyanın gerçeklerine göre burada hep beraber yapalım. Bu ekonomik buhranın ciddiyetini anladığınızı ve ortak akla başvurduğunuzu göstermeniz bakımından da oyun değiştirici bir hamle olur. Gerçekten oyunu değiştireceğinize herkesi ikna edecek bir şeyler yapmanız gerekiyor. Bakan değişti, programı da, bütçeyi de değiştirin. Milletin oyunun değişeceğini gösterme fırsatını kaçırmayın."

Son Güncelleme: 17.11.2020 19:24
Anahtar Kelimeler:
TBMMChpFaik Öztrak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15