''Faizler çiftçinin belini büktü''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile 22 ile dağılan CHP Milletvekilleri, Erzincan Merkez ve ilçelerinde çalışmalarda bulundular.

08 Aralık 2019 Pazar 13:02
''Faizler çiftçinin belini büktü''
CHP İl Başkanı Ayhan Doğan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu farklı ilçelere dağılarak vatandaşlarla görüştüp, Erzincan merkezde bir dizi ziyaretler yapıp muhtarlarla buluştular.

Sanayici, çiftçi, esnaf ve besicilerle görüşmeler yapan Heyet, hazırlayacağı raporu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacak.

“ÇİFTÇİ VE BESİCİ ZORDA..”

Son Başbakan Binalı Yıldırım’ın memleketi olan Erzincan’da, çiftçi ve besicinin büyük mağduriyet yaşadığını belirten CHP’li Gürer, “Mevsimin kurak gitmesi ile istenen verime ulaşamayan çiftçi, özelleşen Şeker Fabrikası ile pancar ekiminden de uzaklaşmış. Besiciler ise ithal hayvan hastalığı nedeni ile ciddi mağduriyet yaşıyor” dedi.

Sulama suyu ve toplulaştırma ile yaşanan sorunların bölgedeki çiftçiye büyük mağduriyet yaşattığına dikkat çeken Gürer, “Çiftçiler borç ertelemesi istiyorlar. Faizler çiftçinin belini bükmüş durumda. Önlem alınmazsa bölgede çiftçilik bitecek” dedi.

Farklı kesimlerin yaşadıkları sorunları kendilerine aktardığını ifade eden Gürer, “Ekonomik sorunlar ve işsizliğin Erzincan’da ciddi yansımaları var. Erzincan esnafı, işlerin daraldığını belirtirken, sanayicide ekonomideki durağanlığın üretime olumsuz yansıdığını anlatıyor” dedi.

CHP heyeti, ilçe ziyaretlerinin yanında muhtarla toplantılar yaparak sorun tespitinde bulundular.

Son Güncelleme: 08.12.2019 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15