Gelecek Partisi, seçimlere katılmaya hak kazandığını duyurdu

Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Gelecek Partisi'nin seçimlere girme şartlarını sağladığını bildirdi.

02 Nisan 2021 Cuma 18:42
Gelecek Partisi, seçimlere katılmaya hak kazandığını duyurdu

Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Gelecek Partisi'nin seçimlere girme şartlarını sağladığını bildirdi.

Üstün, sosyal medya hesabından "Hayırlı uğurlu olsun" mesajıyla bir paylaşım yaparak, "Gelecek Partisi bugünden itibaren yapılacak her türlü seçime girmeye hukuken hak kazanmıştır" dedi. Üstün'ün açıklaması şöyle:

"Gelecek Partisi Türkiye'de korku ikliminin hakim olduğu, otoriteleşmenin arttığı, ülkenin yönetilemediği bir anda 12.12.2019 tarihinde milletimize yeni bir umut olarak kurulmuştur. Kuruluşundan sonra siyasi tarihimizde ender görülebilecek bir şekilde Anadolu ve Trakya'da çok kısa bir sürede teşkilatlanmış, il ve ilçe kongrelerini gerçekleştirerek, 01.11.2020 tarihinde 1. Olağan Büyük Kongresi'ni başarıyla yapmıştır.

Böylece Partimiz Siyasi Partiler Kanunu'nun 36.maddesinde zikredilen 'siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az 6 ay evvel teşkilat kurmuş ve Büyük Kongresini yapmış olması' şartını yerine getirmiştir.

Partimizin seçime girme şartlarını sağladığı partimizin tuttuğu kayıtlardan, İlçe Seçim Kurulları kongre evraklarından ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın siyasi partiler için tuttuğu sicilden anlaşılmıştır. Bu husus Yüksek Seçim Kurulu'nun bugün yapmış olduğu toplantıda teyit edilmiş ve karar altına alınmıştır."

Son Güncelleme: 02.04.2021 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15