Gürer: “2002’de en düşük emekli aylığı asgari ücretin üzerindeydi”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, temel tüketim ürünlerine art arda gelen zamların, özellikle emeklileri ciddi geçim sıkıntısının içine düşürdüğünü söyledi. En düşük emekli maaşının en az asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tüm emeklilerin maaşlarında da iyileştirme yapılması gerektiğini ifade eti.

02 Şubat 2022 Çarşamba 12:29
Gürer: “2002’de en düşük emekli   aylığı asgari ücretin üzerindeydi”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Güren, Meclis Genel Kurulunda söz alarak, temel tüketim ürünlerine art arda gelen zamlar ile emeklilerin yaşadığı mağduriyeti dikkat çekti. 

NEREDEN NEREYE 

Asgari ücretin 184 lira 25 kuruş olduğu 2002 yılının Aralık ayında en düşük emekli aylığının 257 lira olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “2008 yılında AKP hükümetlerinde emekli aylık bağlama oranı katsayısının yüzde 70'ten yüzde 40'a düşürülmesiyle taban emekli aylığı ile asgari ücret arasındaki makas emeklinin aleyhine bozulmuştur” hatırlatmasında bulundu.

GASP EDİLEN  HAKLARINN SINIRLI BİR BÖLÜMÜ İADE EDİLDİ 

Emekli taban aylığının 1.500 biradan 2.500 liraya çıkmadığına değinen Gürer, en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyinde olması gerekirken emeklinin hakkının sınırlı bölümünün iade edilmiş olduğuna vurgu yaptı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE YÜKSELTİLMELİ 

Emekli intibak düzenlemesi yapılarak mağduriyetin giderilmesi gerektiğini işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, en düşük emekli aylığı asgari ücret olurken tüm emekli maaşlarının iyileştirilmesinin sağlanması gerektiğini anlattı.

EMEKLİLERİ SELİN ÖNÜNDEN ALMAK İKTİDARIN GÖREVİDİR 

CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer,  zamlar sel gibi o olduğuna da değinerek, “  Zamlar sel olmuş akıyor, emeklilerimizi selin önünden kurtarmak siyasi iktidarın görevidir. Bir an önce emekli maaşlarında artış sağlanmalı, emeklilerin mağduriyeti giderilmeli...” ifadelerini kullandı.

KANUN TEKLİFİ RET EDİLDİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM genel kuruluna getirdiği en düşük emekli aylığı asgari ücret olması ve İntibak düzenlemesi ile ilgili verdiği iki kanun teklifi de 2021 yılında  Cumhur ittifakının oyları ile ret edilmişti.Gürer emeklilerin sorunlarını sık sık Meclis gündemine taşıyarak AKP iktidarının çözüm getirmesi için uyarmaya devam ediyor.

Son Güncelleme: 02.02.2022 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15