Hükümetin Gazze Yalanı Söz Başka İcraat Başka

Gazze'de saatte 5 çocuk ölüyor. Bakın, Hiroşima’daki felaketten daha büyük bir felakettir. Hiroşima’da çocuklar bir anda öldüler ve onun için şiirler yazdık biz, fakat Gazze'de çocuklar bağıra bağıra ölüyor, saatte 5 çocuk ölüyor. Şimdi, Hükûmet de arada bir çemkiriyor görünüyor ama gerçekte İsrail’e her türlü malzeme, gemiler dolusu her türlü lojistik devam ediyor.

25 Aralık 2023 Pazartesi 09:01
Hükümetin Gazze Yalanı Söz Başka İcraat Başka

Lojistik, savaş kazandıran ya da kaybettiren bir olgudur.

Bakın, ben size bazı rakamlar vereceğim: 2023'ün ilk on ayında İsrail'e tam 4 milyar 479 milyon 242 bin dolarlık ihracat yapılmış. 2023'ün sadece Ekim ayında yapılan ihracat miktarı 328 milyon dolar.

2023’ün ilk 10 ayında İsrail’e yapılan Demir ve çelik ihracatı 629 milyon dolar.

Arkadaşlar, silah ve mühimmat 2022 yılında 582 bin dolar iken, 2023’ün bu ilk on ayında 2’ye katlanmış, 823 bin dolar olmuş yani yıl sonuna geldiğinde 2 kat artmış olacak;

Tüm bu veriler TÜİK verileridir.

Bu tezatı da burada dikkatinize sunuyorum. Bir yandan İsrail'e böyle yalandan çemkirirken, el altından da bu lojistik desteğin, silah desteği dâhil olmak üzere, devam ettiğini söylemek istiyorum.

Bu ikiyüzlülüktür, siyasi riyakarlıktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.