İmamoğlu'ndan Diyarbakırlı annelere destek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ziyarette bulunduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi'sinde çocukları PKK tarafından kaçırıldıkları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem yapan annelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

07 Eylül 2019 Cumartesi 13:58
İmamoğlu'ndan Diyarbakırlı annelere destek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ziyarette bulunduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le birlikte gündemi değerlendiren İmamoğlu'na bir gazeteci HDP binası önünde eylem yapan annelerle ilgili soru yöneltti.

"ANNELERİN YANINDAYIM"

Bunun üzerine İmamoğlu ise, söz konusu soruya, "Annelerin yanındayım" diyerek bir yanıt verdi.

İmamoğlu, "Tabii ki evladının teröre teslim olduğunu görerek orada feryat feryat oğlunu tekrar isteyen annelerin yanındayım. Bu ülkede terörün kıskacına gençlerimiz girmesin diye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız hem İstanbul'da hem de Türkiyenin her yerinde büyük kentler olarak moral vermeye çalışıyoruz" diye belirtti.

İmamoğlu, şunları söyledi:

 “Biz istiyoruz ki gençlerimiz iyi yerlerde eğitim alsınlar. Hayata umutla baksınlar kimse kendisini kenara itilmiş adaletsizliğe uğramış ya da kutuplaşmış bir ülkede sağa sola savrulmuş hissetmesin istiyoruz. Bu ülkenin yasalarına en uygun biçimde demokrasiyi güçlendirmek istiyoruz.Yasaya uyumlu ve uygun kurumların güçlendirilmesini istiyoruz. Çünkü demokrasi güçlenirlerse, herkes kendi varlığını ortaya koyabildiğini düşünürse o zaman herkesin ruhu ferah olur. Bunu yapmadığınız zaman terör örgütleri güçleniyor. Biz bu terör örgütlerinin bertaraf edilmesini istiyoruz. Bu bakımdan ben oradaki annelerin elbette yanındayım. Çocukların terörden kurtulması için her türlü mücadeleye hazırız. Ama bunun başka yöntemlerini birilerini unutmasın. Bankta oturan birini terörist ilan ederek bu sorunu çözemezsiniz. Bu sorunun çözümü siyasal platformlarda olur. Terörün kıskacına girmiş her bireyi kurtarırız. Bu ülkenin saygın bireyleri haline getiririz. Baktığımız pencere budur.Umuyorum Türkiye’nin terör belasından kurtulduğu bir Türkiye’de hep birlikte var oluruz.”

Son Güncelleme: 07.09.2019 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15