İmamoğlu'ndan işsizliğe ve uyuşturucuya karşı mücadele sözü

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada işsizliğe ve uyuşturucu bağımlılığına karşı mücadele sözü verdi.

18 Haziran 2019 Salı 11:47
İmamoğlu'ndan işsizliğe ve uyuşturucuya karşı mücadele sözü

İstanbul halkının oyları ile İBB Başkanı seçilen ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun tartışmalı kararı ile mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu, muhtarlar ile bir araya geldi. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada genç işsizliğinin çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, işsizliğe karşı mücadele sözü verdi. Uyuşturucu bağımlılığının da İstanbul'un en önemli sorunlarından biri olduğunu ifade eden İmamoğlu, "Gençleri madde bağımlılığında kurtarmak zorundayız" dedi.

İŞSİZLİĞE VE UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELE SÖZÜ

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

İsrafı bu şehrin damarlarından söküp atacağız. Sizin aldığınız oylar ne kadar helalse benim ki de o kadar helal. Belediye ne yapacaksa sizin haberiniz olacak bir sistemi hayata geçireceğiz. Bunu size taahhüt ediyoruz. Herkesin söz sahibi olacağı mahalle meclislerini kuracağız. Dayanışmayı, birlikte iş yapabilme kültürünü yeniden hayata geçireceğiz. Ben bu şehri barıştırmaya geldim. Türkiye tarihinde 7 aylık seçim kampanyasını da bize yaşattılar. Sizlerin derinden yaşadığınızı düşündüğüm sorunun yoksulluk, uyuşturucu bağımlılığı olduğunun farkındayım. Yoksullukla en etkin mücadelenin istihdam olduğunun farkındayız. Özellikle gençlerimizin işsizlik sorunuyla baş etmeye öncelik vereceğiz. Türkiye son 30 yılın en yüksek seviyeli işsizlik oranına sahip. Her 3 gencin birisi işsiz. Açlık ve yoksulluğun kesin çözümü için işsizliği yenmek zorundayız. Birileri gibi bu sorun belediye başkanının sorunu değil demeyeceğiz. İş imkanı yaratacağız. Ev kadınlarına yönelik istihdam yaratacağız. Ne mutlu ki bütün sorunlar artık siyasetin temel konusu olmaya başladı. Onların gözü binaları, köprüleri görüyordu, ben olara 16 milyon İstanbulluyu hatırlattım. Kendimle gurur duyuyorum. Gençleri madde bağımlılığında kurtarmak zorundayız.

MÜLTECİ SORUNU

Mülteci sorunu yanlış yönetildi. Savaştan kaçmış insanların yanlız bırakılması elbette isteyeceğimiz bir şey değil. Malesef İBB'nin bu konuda ne bir sözü ne de kalıcı bir eylemi olmuştur. Hızlıca mültecilere yönelik aktif bir birim kuracağız. Öncelikle ayrıntılı bir envanter çıkaracağız. Sorunlardan kaçmayacağız. Sorunların çözümü için maksimum önlemler alacağız. Konuyu uluslararası düzleme taşıyacağız. Bu bizim konumuz değil demeyeceğiz. Her konunun muhatabıyız. 16 milyon İstanbul'u yönetiyoruz. Göçmenlerin kendi memleketlerine dönmesinin sağlanması gerekir. Huzur ve barış için göçmenlerin yaşamlarını kendi vatanlarında sağlamasının yolu çizilmelidir.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşümde aktif rol üstlenecek olan KİPTAŞ ile birlikte, milletin malına göz dikmeden sağlıklı kentler oluşturmaya çalışacağız. Vatandaşlarımız proje fesh edilir, evsiz kalırım korkusu yaşamayacak. Ben kentsel dönüşümde insanların nasıl mağdur edildiğini çok iyi biliyorum. Biz bu işi milli bir mesele olarak ele alacağız. Bu işin bir can güvenliği boyutu var, bir de ekonomik boyutu. Biz bu işi siz muhtarlarımızla birlikte çözeceğiz.

"23 HAZİRAN'DAN SONRA HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK"

Bu süreci yaşamak istemezdim. Bu sürecin en büyük şahidi sizlerdiniz. O sandık kurullarını en iyi siz tanıyorsunuz. Allah aşkına, o zarftan çıkan muhtarların, meclis üyelerinin, ilçe belediye başkanlarının hepsi pırıl pırıldı, tek sorun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıydı. Bir avuç kibirli insan belediye başkanlığının milletin malı olduğunu unuttular. İnanıyorum ki önümüzdeki hafta, sizleri bu ülkenin asil demokrasi unsuru kabul ederek, çok daha mutlu bir İstanbul için birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Az kaldı. İBB ile vatandaş arasındaki en sağlam köprülerden biri sizler olacaksınız. Sizlere söz veriyorum ki 23 Haziran'dan sonra her şey çok güzel olacak!

(Cumhuriyet)

Son Güncelleme: 18.06.2019 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15