İmamoğlu’ndan YSK'ya tarihi çağrı: Bence gün bugündür

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) çağrı yaparak" YSK'nın süreci tanımlaması ve tüm soru işaretlerini ortadan kaldırması lazım. Bence gün bugündür. Gün yarındır, yarından tezi yoktur. Bir an önce sürecin tanımlanması Türkiye'nin artık işine dönmesi, rutinine dönmesi, herkesin kendi işi ile ilgilenmesi Türkiye'nin sıhhatine olacaktır" dedi.

29 Nisan 2019 Pazartesi 14:17
İmamoğlu’ndan YSK'ya tarihi çağrı: Bence gün bugündür

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu'nda İstanbul Kalkınma Ajansı'nın organize ettiği toplantının ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya aracına kadar eşlik etti.

Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu'na Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kızılcahamam'daki İstanbul seçimleri ile ilgili değerlendirmeleri soruldu.

"İstanbul'un içine sindi"

İmamoğlu, “Hakkını aramak konusunda tabii ki herkes hakkını. Biz de hakkımızı ararız. Hiç sorun yok. Hak aramanın usulleri ve şekilleri var. Bu usullere uymadığınız zaman hak aramanın biçimi değişir. Bu sefer başka bir haksızlık doğurursunuz.  Bu çok net. Ama içine sinmediği kısmına gelirsek bulunduğu salondaki kişilerin içine sinmemiş olabilir. İstanbul halkının gayet içine sinmiş durumdadır. Büyükşehir belediyesi çalışanlarının da içine sinmiş durumda. Sokaktayız. Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımızla başbaşayız ve beklentilerini dinliyoruz" dedi.

Ekrem İmamoğlu, “YSK'ya yapılan itirazlar, doğru gerekçeleri ile yapılan itirazlar zaten sonuçlandı bitti. Bu saatten sonra yapılan itirazların gerçekten tüm seçimleri sıkıntıya sokabileceğini düşünüyorum. Bu anlamda artık neredeyse YSK'nın kendisini sorgulayacağı kısımları geçildi. Bir an önce YSK'nın süreci tanımlaması ve tüm soru işaretlerini ortadan kaldırması lazım.  Takvimi yoktur bu işin. Bence gün bugündür. Gün yarındır, yarından tezi yoktur. Biran önce sürecin tanımlanması Türkiye'nin artık işine dönmesi, rutinine dönmesi, herkesin kendi işi ile ilgilenmesi Türkiye'nin sıhhatine olacaktır" diye konuştu.

TANER ÇEBİ'Yİ ANDI

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih yangınında şehit olan Onbaşı Taner Çebi'yi şehit oluşunun 1.yılında Twitter'dan paylaştığı mesajıyla andı.

İmamoğlu mesajında ""Yangına müdahale ederken şehit düşen itfaiye memurumuz Onbaşı Taner Çebi’yi ebediyete intikal edişinin 1. yılında mesai arkadaşlarılayla birlikte andık. Böylesine deneyimli ve özverili bir kardeşimizi kaybetmiş olmanın üzüntüsünü tüm sevenleriyle paylaşıyorum" dedi.

Son Güncelleme: 29.04.2019 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15