İYİ Parti Uygur Türkleri'ne yapılan zulmü sordu, dışişleri bakanı geçiştirdi

İYİ Parti, Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türkleri’ne uyguladığı zulmü her fırsatta dile getiriyor. İYİ Partili milletvekilleri; gerek verdiği önergeler, gerekse Meclis’te yaptığı konuşmalarla her zaman konuyu gündemde tutuyor, Hükümet’i göreve çağırıyor.

17 Eylül 2019 Salı 15:10
İYİ Parti Uygur Türkleri'ne yapılan zulmü sordu, dışişleri bakanı geçiştirdi

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da Çin yönetimi tarafından yaklaşık 3 milyon Uygur Türk’ünün Doğu Türkistan’da bulunan toplama kamplarında eziyet ve işkence görmeleri hakkında 2 ay önce verdiği önergeyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na sorular yöneltmişti. Ok’un söz konusu sorularına Dışişleri Bakanı’ndan cevap geldi. 

DIŞİŞLERİ BAKANI “HUZUR İÇİNDE YAŞAMALARI MİLLİ POLİTİKAMIZ” DEDİ AMA ZULÜM DEVAM EDİYOR
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’a verdiği cevapta; ‘’Yabancı ülkelerdeki soydaş ve akrabalarımızın, ilgili yabancı ülkelerle işbirliği halinde, dil, din ve kültürlerini muhafaza ederek, barış ve huzur içinde yaşamlarını sürdürmelerinin temini Hükümetimizin benimsediği bir milli politikadır. Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Uygur Türkleri’yle ilgili politikamız da bu çerçevede yürütülmekte olup, Uygur Türkleri’nin durumu önemli konularda işbirliği içinde olduğumuz Çin makamlarıyla her seviyede ele alınmakta, ayrıca konu Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası ve bölgesel platformlarda yakından takip edilmektedir.’’ dedi.

BAKAN BÖYLE CEVAP VERDİ AMA…
Bakan’ın soru önergesine verdiği cevapta huzur içinde yaşamaları Milli Politikamız dediği Uygur Türkleri’ne Çin tarafından uygulanan zulüm hız kesmeden devam ediyor. 
Çin'in "eğitim kampları" olarak yutturmaya çalıştığı Doğu Türkistan'daki toplama Kamplarında aydınlar, akademisyenler, sanatçılar, yazarlar başta olmak üzere milyonlarca Türk tutuluyor; ancak buralarda eğitim bir yana işkence uygulanıyor. 
Milyonların suçsuz yere toplama kamplarında tutulduğu Doğu Türkistan’dan sahipsiz çocuklar hakkında acı haberler geliyor. 
Çin, Doğu Türkistan’daki toplama kamplarında tuttuğu milyonlarca Türk'ü zorla ücretsiz çalıştırmanın yanı sıra kamp dışında kalanları de karşılıksız veya karın tokluğuna çalıştırıyor.

AK PARTİ’NİN SOYDAŞLARIMIZA BAKIŞ AÇISI BU MU?
Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne yapılan baskı ve zulümler devam ederken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Çin’in Yiwu şehri ile ‘Kardeş Şehir’ protokolü imzalamıştı. AK Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün protokolü imzalaması bir kez daha “AK Parti’nin soydaşlarımıza bakış açısı bu mu?” dedirtti.

Son Güncelleme: 17.09.2019 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15