İYİ Parti'li Aydın'dan Bahçeli'ye 'açılım eleştirisi'

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, AKP’nin yeni bir ‘açılım süreci adımları attığını’ belirterek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasını hatırlatan Aydın, “O günün şartlarında bu duruma sessiz kalan, bir şey söylemeyen ve söylemediği için de kısmen onay veren ortağının bugün girişilecek yeni dönem konusunda neler düşündüğünü ve neler söylediğini önümüzdeki günlerde hep beraber takip edeceğiz” dedi.

22 Kasım 2020 Pazar 14:38
İYİ Parti'li Aydın'dan Bahçeli'ye 'açılım eleştirisi'

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, AKP’nin yeni bir ‘açılım süreci adımları attığını’ söyleyerek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasını hatırlatan Aydın, “O günün şartlarında bu duruma sessiz kalan, bir şey söylemeyen ve söylemediği için de kısmen onay veren ortağının bugün girişilecek yeni dönem konusunda neler düşündüğünü ve neler söylediğini önümüzdeki günlerde hep beraber takip edeceğiz” dedi.

Koray Aydın, Ankara’da bir otelde düzenlenen Üye Katılım Töreni’nde konuştu. Aydın, AKP döneminin kapandığını belirterek, “Seçimin yapılacağı gün AKP iktidarının sonu olacaktır” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı hukuk ve yargı alanında yapılması planlanan yeni ‘reformlara’ değinen Aydın, AKP iktidarını ‘müslif bir tüccar gibi eski defterleri açtığını’ kaydederek, “Daha önce denediği yollardan gidip bugün yeni bir açılımın adımlarını atmaktadır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın iş insanı Osman Kavala ve HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki açıklamasını hatırlatan Aydın, Arınç’ın sözlerinin tesadüfen olmadığını şöyle savundu:

“Bülent Arınç’a şahsi düşmanlığı olan 2-3 kişi dışında AKP yönetiminden ses, seda çıkmadı. Anlaşılmıştır ki Türkiye daha önce denenmiş bir yola girebilmek adına yeni bir planın parçası olan bir uygulama hayata geçirilmiştir. Anlaşılıyor ki bu seferki daha geniş ve büyük boyutlu olacak.”

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın devletin resmi kanalı TRT’ye çıkarılmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sessiz kaldığını vurgulayan Aydın, ‘yeni açılım dönemi’ olarak adlandırdığı sürece ilişkin isim vermeden Bahçeli’ye ‘iktidar ortağı’ diye seslendi. Aydın, Bahçeli’ye şunları söyledi:

“(Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılması) O günün şartlarında bu duruma sessiz kalan, bir şey söylemeyen ve söylemediği için de kısmen onay veren ortağının bugün girişilecek yeni dönem konusunda neler düşündüğünü ve neler söylediğini önümüzdeki günlerde hep beraber takip edeceğiz.”

Son Güncelleme: 22.11.2020 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15