İYİ Partili Poyraz: Öcalan'ın mektubunu okutan sorumluların da tespit edilmesi gerekiyor

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “Kobani eylemleriyle” ilgili olarak 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılması hakkında ""6-7-8 Ekim olayları sonrasında 21 Mart 2015’de Diyarbakır Meydanı'nda bebek katilinin mektubu okunuyorsa bunların sorumlularının da aynı veya başka bir soruşturma ile sorumluluklarının tespiti gerektiği kanaatindeyiz" dedi. .

25 Eylül 2020 Cuma 19:09
İYİ Partili Poyraz: Öcalan'ın mektubunu okutan sorumluların da tespit edilmesi gerekiyor

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “Kobani eylemleriyle” ilgili olarak 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılması hakkında, "6-7-8 Ekim olayları sonrasında 21 Mart 2015’de Diyarbakır Meydanı'nda bebek katilinin mektubu okunuyorsa bunların sorumlularının da aynı veya başka bir soruşturma ile sorumluluklarının tespiti gerektiği kanaatindeyiz" dedi.  

İYİ Parti Genel Sekreteri Poyraz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın "Kobani eylemleriyle" ilgili olarak aralarında HDP’li isimlerin de olduğu 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarmasını yorumladı. Poyraz, “Anayasa Mahkemesi ve yargı birimlerinin herhangi bir haberin içinde, bir bakanın demecinde yıpratılmasını doğru bulmuyorum. İYİ Parti hukukun üstünlüğü ilkelerini merkeze alan bir parti. Kobani dosyasının yargılama safahatini tam görmek gerekiyor, doğru bir analiz yapabilmek için. Biz manşetler üzerinden karar verirsek, yargının yıpratılması sürecine destek vermiş oluruz. Tutuklama müessesesi bizim için ve dünyanın hiçbir tarafında cezalandırma aracı olarak kullanılmaz, kullanılmamalı. Ancak kamuoyu vicdanını rahatsız edecek hususlarda da bu sürecin aktive edilmesinde bir sakınca görmüyorum” dedi. Poyraz açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

5 YILLIK SORUŞTURMA ACI TABLO: 6-7-8 Ekim olayları 'çözüm süreci' sonucunda ortaya çıkan tavizler zincirinin bir tezahürüdür. Bu süreçte verilen tavizler hızlı bir sonuç almak adına yapılmış, bu toprakların sosyolojik, milli ve üniter devlet yapısının ve geleneklerinin aksine bir yönetim anlayışının tezahürüdür. Terörün her türlüsü ile mücadele devletin asli ödevlerindendir. Bu mücadeleyi her kim her ne sebeple akamete uğratıyorsa bilinmelidir ki bu topraklara karşı sorumluluğunu askıya almıştır. Soruşturmanın beş yıl sürmesi ise başka bir acı tablodur. Geciken adalet, adalet olmadığı gibi zamanında yapılmayan müdahaleler vicdanlarda zafiyet oluşturmakta, adalet ve hukuk soru işaretleri ile gölgelenmektedir. 

SORMLULAR BELİRLENMELİ:  İnsanlarımızın hayatlarını kaybetmesine yol açan 6-7-8 Ekim olayları sonrasında Kobani’ye havadan silah ve mühimmat indiren ABD ile bir küs bir barışık müttefiklik devam ediyorsa, 09 Şubat 2015 yılındaki iç güvenlik paketi TBMM’de erteleniyorsa, 28.02.2015 tarihinde Dolmabahçe’de toplantı yapılıyorsa, 21 Mart 2015’de Diyarbakır Meydanında bebek katilinin mektubu okunuyorsa bunların sorumlularının da aynı veya başka bir soruşturma ile sorumluluklarının tespiti gerektiği kanaatindeyiz. Zira; 6-7-8 Ekim sorumluları kadar bu olaylar sonrasında azimle çözüm sürecini devam ettiren sorumlular da şüphelileri huzurda kabul ederek hatta belli konularda mutabık kalarak 6-7-8 Ekim olaylarının hesap verilebilirliğine engel olmuşlardır.”

Son Güncelleme: 25.09.2020 19:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15