“Kahramanmaraş Türkoğlu Açık Cezaevi’nde Mahkûmlar Yemekten Mi Zehirlendi?”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kahramanmaraş Milletvekili ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, Kahramanmaraş Türkoğlu Açık Cezaevi’ndeki mevcut koşulların oldukça sağlıksız olması, yemeklerin sürekli bozuk çıkması ve sularının dahi haftalarca akmaması üzerine harekete geçerek, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) gündemine taşıdı.

19 Mart 2019 Salı 12:58
“Kahramanmaraş Türkoğlu Açık Cezaevi’nde Mahkûmlar Yemekten Mi Zehirlendi?”

Millet İttifakı tarafından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen ve şehirde büyük bir heyecan dalgasının oluşmasına büyük katkı sunarak Kahramanmaraşlının umut kaynağı olan Atom Karınca lakaplı Ali Öztunç, bir yandan da Milletvekilliği kimliği ile memleketindeki her bir sorunun çözümü adına Ankara’da önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Öztunç, son olarak Türkoğlu Açık Cezaevi’nde yaşanan insan sağlığına aykırı koşulları Meclis gündemine getirdi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Öztunç, sorunu şu satırlarla özetledi;

Kahramanmaraş Türkoğlu Açık Cezaevinde, cezaevi koşullarının sağlıksız olması, yemeklerin bozuk çıkması ve suların haftalarca akmaması nedeniyle mahkûmların sık sık hastalandığı mahkûm yakınları tarafından ifade edilmektedir. Mahkûm yakınlarının bu konuda gerek cezaevi yönetimine gerekse Bakanlığa yaptıkları başvurular sonuçsuz kalmıştır.”

Öztunç’un mevcut duruma istinaden cevap beklediği sorular ise aynen şu şekilde;

  1. Türkoğlu Açık Cezaevindeki mahkûmların yaşam koşullarının kötü olduğu yönünde Bakanlığınıza ulaşmış bir talep var mıdır? Var ise bu konuda ne gibi bir çalışma yapılmıştır?

  2. Cezaevinde suların haftalardır akmadığı doğru mudur? Doğru ise sular neden akmamaktadır?

  3. Söz konusu cezaevinden son üç ayda hastaneye sevk edilen mahkûm sayısı kaçtır? Hastaneye sevk edilen mahkûmların sevk nedenleri nedir? Verilen yemekten dolayı zehirlenme vakası olmuş mudur?

  4. Bakanlık olarak, Türkoğlu Açık Cezaevindeki mahkûmların şikâyetlerini dikkate alarak cezaevi koşullarında bir iyileştirme yapmayı düşünüyor musunuz?

Son Güncelleme: 19.03.2019 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15