Kılıçdaroğlu, Üniversiteli Genç İşsizlerle Bir Araya Geldi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, video konferans ile bir araya geldiği üniversite mezunu işsiz gençlerden umutlarını yitirmemelerini istedi. Kılıçdaroğlu gençlere, “2023’e bütün gençlerin hazırlık yapması lazım. Şunu bütün gençlerin söylemesi lazım: ‘18 yıldır iktidarda olup beni işsiz bırakana ben asla oy vermeyeceğim’ demesi lazım” mesajı verdi.

22 Ekim 2020 Perşembe 13:16
Kılıçdaroğlu, Üniversiteli Genç İşsizlerle Bir Araya Geldi

Kılıçdaroğlu üniversite mezunu işsiz gençlerle video konferanslar yaptığı sohbette şunları söyledi:

“Umutsuzluğun çok yaygın olduğunu görüyorum. Gençlerin umutsuz olmaya hakları yok. Sıkıntılar var, iş bulamıyorsunuz, hâlâ baba evindesiniz, ister bir gelir elde edip hem kendi geleceğinizi çizmek deyin, ister birikim yapmak deyin bunun özlemini doğal olarak her genç duyar. Ama bugün yaşadığınız koşullar kaldırılması gerçekten de zor olan koşullar.

''HERKESİN ÜNİVERSİTE MEZUNU OLDUĞU BAŞKA ÜLKE YOK''

Eğitimin planlanmasında sorunlar var. Herkesin üniversite mezunu olduğu bir ülke hiçbir yerde yoktur. Sağlıklı bir eğitim politikasıyla hayatın her alanını, imalatın ya da üretimin her alanını istihdam alanına dönüştürmek mümkün. Siz eğitimi planladınız mı? Önümüzdeki 50 yıl içinde kaç hukuk fakültesi mezununa, kaç öğretmene, kaç avukata kaç tane doktora ihtiyacımız olacak? Bunlar planlandı mı? Hayır.

''KAMUDA MÜLAKAT TAMAMEN KALDIRILMALI''

Ben Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yaparken hakimlik ve savcılık sınavında mülakatların kaldırılmasını istedik ama ‘hayır kalkmayacak’ dediler. Bunun üzerine dava açıldı ve Danıştay kararıyla mülakatlara bir kamera konulması zorunluluğu getirildi. Böylece mülakatta sınava giren kişi sorulara doğru yanıt verdi mi, bir haksızlığa uğradı mı bu görülecekti. Fakat bir yasa çıkardılar, ‘mülakatlara kamera konulmaz’ diye. Ak Parti böyle bir düzenleme yaptı. Maalesef mülakatlarda siz doğru söyleseniz bile kanıtlayacağınız hiçbir şey yok. Normalde bugün yapılması gereken kamu sınavlarında mülakatın tamamen kaldırılması.”

GENÇLERE 2023 SEÇİM ÇAĞRISI: SENİ İŞSİZ BIRAKANA OY VERME!

2023’e bütün gençlerin hazırlık yapması lazım. Şunu bütün gençlerin söylemesi lazım: ‘18 yıldır iktidarda olup beni işsiz bırakana ben asla oy vermeyeceğim’ demesi lazım. Eğer bunu söyleyebiliyorsa ve sandığa bu iradesini yansıtabiliyorsa hiçbir siyasi iktidar ‘ben gençlerin sesine kulak vermiyorum’ diyemez.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15