Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu ülkelerde oy süresinin kısaltılması YSK'ya taşındı

CHP'nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Yüksek Seçim Kurulu'nun Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun rekor sayıda oy aldığı ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya, Japonya gibi ülkelerde oy verme sürelerinin kısaltılması kararına itiraz edeceklerini söyledi.

16 Mayıs 2023 Salı 15:40
Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu ülkelerde oy süresinin kısaltılması YSK'ya taşındı

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Özcan, "Seçim başlamadan önce ikinci tura kalması halinde, ABD’de oy kullanma işleminin 5 gün olacağı bize iletilmişti. Hatta biz 5 gün için sandık görevlilerinin ve müşahitlerin isimlerini hazırlamıştık" yazdı.

Çarşamba akşamına kadar Washington Büyükelçiliği'nin internet sitesinde de ikinci tur için 20-24 Mayıs arasında oy kullanılabileceğinin yazdığını vurgulayan Özcan, "Seçim başlamadan önce ikinci tura kalması halinde, ABD’de oy kullanma işleminin 5 gün olacağı bize iletilmişti. Hatta biz 5 gün için sandık görevlilerinin ve müşahitlerin isimlerini hazırlamıştık." diye konuştu.

Özcan, "YSK bunu değiştirdi ve 2 güne düşürdü. Gün sayısını azaltma işlemi ne tesadüf ki Kemal Kılıçdaroğlu’nun rekor sayıda oy aldığı ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya, Japonya gibi ülkeler için kullanıldı" ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanlığı ve YSK'nın "topu birbirine attığını" ifade eden Özcan, "Lojistik sebepler bahane edilemez çünkü ilk baştan itibaren 5 gün olarak belirlenmişti. Lütfen siz de tepkinizi gösterin" diye konuştu.

Alınan kararın AKP'nin 2. tur için rahat olmadığına işaret ettiği değerlendirmesinde bulunan Özcan, "Bugün YSK’ya itirazımızı yapıyoruz, gelişmeleri size bildireceğim" dedi.

Son Güncelleme: 16.05.2023 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.