Mecliste 'Siyasal İslam' Tartışması...

Mecliste, TBMM Başkanvekili Mithat Sancar başkanlığında toplanan 2020 yılı bütçe görüşmelerinde 'siyasal islam' tartışması yaşandı. HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü’nün ““Bize sunulan bir bütçe değil bu bir soygundur. Siyasal islam soslu, türbanlı, abdestli bir soygun” sözleri tartışmaya neden oldu.

12 Aralık 2019 Perşembe 14:42
Mecliste 'Siyasal İslam' Tartışması...

TBMM Genel Kurulunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kurumların 2020 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı. Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Mithat Sancar başkanlığında toplandı.

Görüşmeler sırasında HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü’nün “Bize sunulan bir bütçe değil bu bir soygundur. Siyasal islam soslu, türbanlı, abdestli bir soygun” sözleri tartışmaya neden oldu. AKP sıralarından bu sözlere tepkiler yükseldi.

Tartışmanın şiddetlenmesinden sonra oturum başkanı Mithat Sancar duruma müdahele ederek, “Böyle yaparsanız genel kurulun düzenini bozmuş olursunuz. İç tüzüğü ihlal edersiniz” şeklinde konuştu.

Pekgözegü’nün sözleri ardından AKP sıralarından “Hakaret dili kullanıyorsunuz, abdestli soygunculuk ne demek? Bu terbiyesizliktir, konuşmanızda baştan aşağı nefret suçu var” sesleri yükseldi.

Tartışmanın şiddetlenmesinin ardından oturum başkanı Mithat Sancar oturuma beş dakika ara verdi.

Son Güncelleme: 12.12.2019 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15