Meclis'te "Yok Artık" Dedirten Tartışma

TBMM İdare Amiri Kadim Durmaz'ın, bütçe konuşması sırasında yanlışlıkla çarptığı su bardağının kapağının tutanaklarını yazan stenografların olduğu masaya doğru uçması, ilginç tartışmalara neden oldu. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın, "Stenograflara karşı da eylemli saldırıda bulundu" demesi üzerine, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, " Yok artık " sözleri ile tepki göstermesi dikkat çekti.

20 Aralık 2019 Cuma 14:12
Meclis'te "Yok Artık" Dedirten Tartışma

İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Hadi ya, otur Allah aşkına be! Hadi be kardeşim! Saçmalamanın anlamı yok ya!" diyerek Özkan'a tepki gösterirken, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur'un, " Stenograflara şiddete hayır" demesi salonda gülüşmelere neden oldu.
Meclis İdare Amiri, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ın TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma sırasında yaşanan tartışmalar, "Bu kadar da olmaz" dedirtti.
Hükümetin tarım politikalarını eleştiren Durmaz'ın konuşma sırasında elinin yanlışlıkla su bardağının üzerindeki kapağa çarpması ve kapağın Meclis tutanaklarını yazan stenografların bulunduğu bölüme doğru uçması, Genel Kurul'da ilginç tartışmalarıa yol açtı.
AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, "Yavaş bak, suyun kapağını da attın, devlet malına zarar vermeden anlat" diye laf attı. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan ise beklenmedik bir tepki geldi. Özkan'ın, Durmaz'ı stenograflara karşı eylemli saldırıda bulunduğunu iddia etmesi üzerine, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel şaşkınlıkla, "Yok artık" diye karşılık verdi Genel Kurul'da zaman zaman güldüren dialogların yaşanmasına neden oldu.
Tartışma Meclis tutanaklarına şöyle yansıdı:
AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Sayın Başkan, hatip kürsüden grubumuza çok defa, çok sayıda sataşmada bulundu sözlü olarak. (CHP sıralarından gürültüler)
AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Stenograflara karşı da eylemli olarak saldırıda bulundu.
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Yok artık. Sayın Başkan, şimdi, tabii, biz bazen kendi aramızda biraz şakayla karışık işi böyle hafifletmeye çalışıyoruz ama söz konusu tutanaklar olunca ve tutanağa geçtiği için yıllar sonra yanlış bir şey anlaşılır. Sayın hatibimizin, coşkulu konuşması sırasında eli suyun üzerindeki kapağa değdi, o da stenografların, değerli arkadaşlarımızın çalışma alanına doğru gitti. Biz de aramızda "Kapak tutanağa geçti." diye de şakalaştık ama Sayın Grup Başkan Vekili "Eylemli olarak stenograflara zarar verdi." falan gibi deyince yanlış anlaşılır. Ne böyle bir kasıt ne de böyle bir gerçeklik vardır.
ÖZEL (Manisa) - Meclis İdare Amirimiz de Meclis emekçileri konusunda fevkalade hassas bir kişidir.
BAŞKAN - Peki, teşekkür ederim.
AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Sayın Başkan, hafazanallah, stenograflar zarar görebilirdi. (CHP ve İYİ PARTİ sıralarından "Allah Allah" sesleri, gürültüler)
İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Hadi be! Hadi canım sen de!
BAŞKAN - Neyse Sayın Özkan, bir açıklama yapılmış artık, büyütmeyelim.
AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Şiddetiyle konuşabilir, derin eleştiriler yapabilir ancak bunu da dikkatli yapmasını temenni ediyoruz.
İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Hadi ya, otur Allah aşkına be! Hadi be kardeşim! Saçmalamanın anlamı yok ya!
BAŞKAN - Teşekkür ederim. Yani açıklamalar net.
AYLİN CESUR (İYİ Parti Isparta) - Stenograflara şiddete hayır.
ÖZEL (Manisa) - Arkadaşlar, Meclisin emekçilerinin hakları konusunda, çalışma şartları konusunda fevkalade hassas ve grubumuzun bu konuda en duyarlı Vekili ve Meclis İdare Amirimize belki şaka için yapılan bu davranış hoş olmamıştır. İkinci ısrar tamamen saçmalıktan ibarettir. Kadim Durmaz hakkında sarf edilen bu sözleri kabul etmemiz mümkün değildir. Kendisine teşekkür ediyoruz tüm çalışmaları için. (CHP sıralarından alkışlar)

Son Güncelleme: 20.12.2019 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15