"Mehmetçik cephede, TESKOMB Antalya'da sefada!"

“Kaliteli adamım” diyen eski AKP’li vekilin yönettiği esnafın çatı kuruluşu TESKOMB, tartışmalı Kıbrıs etkinliğinden 20 gün sonra Antalya’da lüks otelde ‘eğitim semineri’ başlattı. Sıradaki etkinlik 12 gün sonra... CHP’li Mahmut Tanal, etkinlik duyurusunu Twitter hesabından paylaştı.

15 Ekim 2019 Salı 10:46
"Mehmetçik cephede, TESKOMB Antalya'da sefada!"

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren esnafın çatı kuruluşu TESKOMB’un (Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği) lüks otellerdeki eğitim seminerlerinin ardı arkası kesilmiyor.

KIBRIS’TAN SONRA SIRA ANTALYA’DA
TESKOMB’a bağlı ESGİMTAŞ A.Ş.’nin kooperatif başkanlarının, çalışanlarının, eş ve çocuklarının katılımıyla 22 Eylül 2019 – 26 Eylül 2019 tarihleri arasında 4 gece 5 gün konaklama olarak, Kıbrıs’ta 5 yıldızlı Concorde Luxury Resort & Casıno’da düzenlediği organizasyondan 20 gün sonra bu sefer de Antalya Side’de 5 yıldızlı otelde kooperatif başkanlarına yönelik etkinlik hazırlandı.
CHP’Lİ TANAL TWİTTER’DAN PAYLAŞTI: ESNAFA DUYURULUR
TESKOMB’un “Eğitim semineri adı altında tatil organizasyonu hazırlandığı” şeklinde eleştirilen, kooperatif başkanlarının katıldığı eğitim semineri dün Sueno Hotels Beach Side’de başlarken, Twitter hesabından etkinlik duyurusunu paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, “Kaliteli adamım’ diyen bir şahsın yönettiği TESKOMB, tatile, pardon eğitim seminerlerine doymuyor! Kıbrıs’ın ardından bu sefer Antalya’da etkinlik düzenleniyor. Kooperatif başkanları dün lüks otele yerleşti. 27 Ekim’de de personelin etkinliği var. Esnafa duyurulur” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

KONAKLAMA GİDERLERİNİ TESKOMB KARŞILIYOR
CHP’li Mahmut Tanal’ın paylaştığı etkinlik duyurusunun altında TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ile TESKOMB Genel Başkan Vekili Bahri Şarlı’nın imzası bulunuyor. TESKOMB’un duyurusunda, “Merkez Birliğimizce, 14-18 Ekim tarihleri arasında Kooperatif başkanlarının katılımıyla, 27 – 31 Ekim tarihleri arasında da Kooperatif Personellerimizin katılımıyla ‘Eğitim Semineri’ düzenlenecektir. Katılacak olan Kooperatif Başkanlarımızın ve Kooperatif Personellerimizin harcırah ve yol masrafları Kooperatifleri tarafından, konaklama giderleri ise Merkez Birliğimiz tarafından karşılanacaktır” deniliyor.


“KALİTELİ ADAMIM, 150 ALIYORUM” DEMİŞTİ
TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, AKP’nin eski vekillerinden. Akgül’ün 1 Kasım seçimlerinde AKP’den Yozgat Milletvekili seçilmesine rağmen TESKOMB Genel Başkanlığı’ndan istifa etmeyip bu görevine devam etmesi, Meclis’te sert tartışmalara neden olmuştu. 2018 Mali Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı’nın görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nun 14 Aralık 2017 tarihli oturumunda, Akgül kürsüdeyken söze giren CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Akgül’ün hem milletvekili hem de TESKOMB Genel Başkanı olarak görev yapmasını eleştirmişti. Tanal, TESKOMB’un esnaf kredilerinin de “eşe dosta dağıtıldığını” savunmuştu. Tanal’ın “4 ayrı yerden maaş aldığı, milletvekili maaşıyla birlikte aylık gelirinin 75 bin TL olduğu” eleştirisini yönelttiği Abdulkadir Akgül, “Ben kaliteli adamım, 150 alıyorum, ne 75’i be!” cevabını vermişti.

Son Güncelleme: 15.10.2019 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15