Meral Akşener: ''Memleket meselesi diyerek yollara düştük''

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir Sheraton Otel'de düzenlenen “Yerel Yönetimler Çalıştayı"nda konuştu.

02 Şubat 2020 Pazar 17:38
Meral Akşener: ''Memleket meselesi diyerek yollara düştük''

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından üçüncüsü İzmir’de düzenlenen Geleceğin Türkiyesi İçin Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı.

Çeşme Sheraton otelde 3 gün süren çalıştayın son gününde katılım sağlayan Meral Akşener, Yunan Parlamenterin Türk bayrağına yaptığı hakarete tepki olarak sahneye dev bir Türk bayrağı ile çıktı. Konuşmaya başlamadan önce elindeki dev Türk bayrağı ile Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiirini okuyan Akşener konuşmasına şu sözlere yer vererek başladı:

“İYİ Parti toplumsal bir talep üzerine kuruldu. Dikenler üzerinde yürüdük her gün bir iftira bir hakaretle karşılaştık. Ama inandık korkmadık çünkü milletimize ve Cenab-ı Hak’ka güvendik. Sonuç itibariyle ne oldu? Bazen kapatıyorum gözlerimi nasıl bir Türkiye ile bugün karşı karşıya olurduk. Türkiye bugün hangi şartlarda yaşıyor olurdu. Milletimiz bugün nefes alma konusunda nasıl hissediyor olurdu. Onun için iyi ki bu yola çıktık. Bu yolda beraber yürüdüğümüz her bir arkadaşıma teşekkür ediyorum. Allah onların her birinden razı olsun”  

İYİ PARTİDE YATAY HİYERARŞİ GEÇERLİ

Partisinin nasıl bir parti olduğunu anlatan Akşener, partilerinde yatay hiyerarşinin olduğunu belirterek, “Biz esnek ve öğrenen bir organizasyonuz. Biz yukardan talimat verilip aşağının uyguladığı bir organizasyon değiliz. Biz yatay hiyerarşinin geçerli olduğu bir organizasyonuz. Herkesin fikrini söylediği, tartışıldığı, istişare edildiği ve oylama yapılarak karar verildiği bir organizasyonuz. Sandık sandık baktım 298 bin CHP seçmeni sandığa gitmedi ama 300 binin üstünde AK Parti seçmeni de sandığa gitmedi. Çünkü sürekli umutları yarıda kalmış sosyolojik olarak şehirli seçmenden bahsediyorum. Abraham Mazlum’un bir deneyi vardır. Büyük balıklarla küçük balıkları aynı akvaryuma koymuşlar. Yem vermemişler bir süre sonrasında fıtrat devreye girmiş büyük balıklar küçük balıkları yemiş sonra araya bir şeffaf cam koymuşlar yine yem vermemişler. Büyük balıklar kafalarını sürekli cama vurmuşlar bir kısmı ölmüş. Bu sefer camı çekmişler yine yem vermemişler büyük balıklar küçük balıkları yememiş. Çünkü öğrenilmiş bir çaresizlik varmış. İşte İstanbul seçmeni de bunu yaşadı” Dedi.

EN ÖNEMLİ GÖREV BELEDİYELERİN

Konuşmasında Belediye Başkanlarına seslenen Akşener, Belediye Başkanlarının çok büyük görevleri olduğunu, onlara çok iş düştüğünü ifade ederek, “Aramızda belediye meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız var. Sizi seçenler seçmenler sizi aday gösterenler bulunduğunuz ilin teşkilatları. Hiçbiriniz için ne ben ne de Genel Başkan Yardımcıları tarafından genel merkezden telefonla aranıp şu olsun denmedi. Sizlerin çok büyük bir görevi var. İYİ Parti’nin İYİ Belediyecilik anlayışını yerelin hücrelerine kadar anlatacaksınız. Bulunduğunuz yerlerde iyi işlere evet kötü işlere hayır diyeceksiniz. Önemli bir iş yapıyorsunuz yapmaya devam edeceksiniz. Teşkilatlarımızın yanında sizler de önemli uç beylerimizsiniz. Birebir vatandaşla karşı karşıya olan sizlersiniz. Dolayısıyla iyi temsil edeceksiniz, dürüstlüğün yanında olacaksınız, hırsızlığın karşısında duracaksınız. Çevreye dikkat edeceksiniz fakir fukaranın yanında duracaksınız. Ülkemizde inanılmaz mağdur edilmiş kesimler var onlarla hemhal olacaksınız. Onların derdine çare olmaya çalışacaksınız. Siz yetmezseniz biz çözeceğiz” çağrısında bulundu.

MEMLEKET MESELESİ DİYEREK YOLLARA DÜŞTÜK

Memleket meselesi diyerek yollara düştüğünü, ilçe ilçe gezip esnafın dertlerini dinlediğini anlatan Akşener, yaptığı ziyaretlerden izlenimlerini şöyle aktardı:

“Dezavantajlı, mağdur olmuş grupları dinliyoruz. İzmir’de sadece esnafımızla yanyana geldik. 16. İlçemizi bugün bitiriyoruz. Sonuç itibariyle öğreniyoruz. Çok ilginç merkezdeki ilçelerde de geri kalan ilçelerde de esnaflar elektrik faturasından çok şikayetçi. Çünkü geçen sene ayda 500 lira ödüyorlarsa bu sene 1200 lira ödüyorlar. İzmir’de ısınma problemi İstanbul veya Ankara’ya oranla daha azdır ama doğalgaz fiyatlarından da şikayetçi vatandaş”

İzmir’in için tuzu kuru insanların yaşadığı yer algısının yaygın olduğunu ancak el örgüsü yeleklerle evden çıkan kadınları gördüğünü ve “bizi dinle sesimiz ol” dediklerini anlatan Akşener konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Bu bir memleket meselesi ve Türkiye’nin sesini dinleyip, Türkiye’nin sesini mecliste grup konuşmalarımızda daha sonrada milletvekili arkadaşlarımız araştırma önergeleri, soru önergeleriyle bunları kamuoyuna mal edecektir. Eğer Sayın Erdoğan’ın yaratmaya çalıştığı bu kutuplaşmayı çözemezsek asıl beka meselesi o zaman başlar. Onun için Sayın Erdoğan ne yaparsa yapsın biz milletimizi dinlemeye devam edeceğiz.”

(Anka)

Son Güncelleme: 02.02.2020 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15