MHP’de beş istifa birden

Diyarbakır’da MHP’nin ikisi merkez, beş ilçe başkanı aynı anda partilerinden istifa ettiklerini duyurdu. İstifaların, cinsel istismarla suçlanan eski il başkanı Cihan Kayaalp’in geçen hafta beraat etmesinden sonra yaşanması dikkat çekti.

13 Kasım 2022 Pazar 14:00
MHP’de beş istifa birden

Diyarbakır’da Sur İlçe Başkanı Cemal Ayla, Yenişehir İlçe Başkanı Yılmaz Kayaalp, Çermik İlçe Başkanı Veysi İpek, Dicle İlçe Başkanı Mehmet Orbay ve Lice İlçe Başkanı Hamza Yılmaz yazılı bir açıklamayla istifa ettiklerini duyurdular. Beş isim ortak yazılı açıklamayla istifa gerekçelerini şöyle açıkladı:

DİYARBAKIR'DA HALKIN PARTİSİ HALİNE GETİRDİK”

– Bizler Milliyetçi Hareket Partisi'nin Diyarbakır'daki ilçe başkanları olarak bugün itibariyle istifa etmiş bulunmaktayız. Kamuoyunun da bildiği üzere son birkaç yıldır MHP'nin dahi Diyarbakır'da hayal edemeyeceği çalışmalarla Diyarbakır halkının gönlüne girdik. Gecemizi gündüzümüze katarak sayısız tehdit ve baskıya rağmen Diyarbakırlı hemşerilerimize hizmet ettik.

– Bugüne kadar Genel Merkezimizden bir kuruş dahi destek görmedik, talebimiz de olmadı. MHP, tarihi boyunca Diyarbakır'da tabela partisiyken son yıllarda yaptığımız çalışmalarla MHP'yi Diyarbakır'da halkın partisi haline getirdik.

“GETİRDİĞİMİZ NOKTADA TUTAMAYACAĞI KANAATİNE VARDIK”

– Bugünlere geldiğimizde MHP'nin Diyarbakır'daki hızlı yükselişini kabullenemeyen terör örgütü ve yandaşlarının sayısız entrikaları ile mücadele ettik. Ancak bu davaya hizmet edenlerin de ne kadar kolayca harcanabileceğine ve fedakâr insanların nasıl yalnız bırakıldığına şahitlik ettik.

– Bugün ilimize ziyarette bulunan Teşkilat Başkanımız Edip Semih Yalçın'ın aylardır Diyarbakır'daki teşkilatlarımız üzerine kopan kıyametlere hiç değinmemesi ayrıca vicdanımızı sızlatmıştır. Yeni atanan il başkanı ve il yönetimi gerek siyasi deneyimi, gerekse eğitim seviyesinin MHP'yi getirdiğimiz noktada tutamayacağı kanaatine vardık.

“HERHANGİ BİR GÖREV ALMAYACAĞIZ”

– İl başkanı olarak atanan arkadaşımız, Ergani gibi bir ilçeyi dahi yönetememişken, hakkında sayısız şikayet ve şaibelerin olduğu ortadayken, bu durumun bugüne kadar titizlikle yaptığımız çalışmalara gölge düşüreceği hasıl olmuştur. Genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendiye olan bağlılığımız, davamıza olan inancımız tamdır.

– Ancak yeni atanan yönetim ve Ankara'daki destekçileri görevde olduğu sürece herhangi bir görev almayacağımızı belirtir, önümüzdeki günlerde istifamızın detaylı nedenlerini belgeleriyle birlikte kamuoyuna açıklayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. İlçe başkanları olarak bu nedenlerden dolay bugün itibariyle istifa etmiş bulunmaktayız

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKTİ

İstifaların çocuğa karşı cinsel istismar iddiasıyla tutuklanan eski İl Başkanı Cihan Kayaalp'in geçtiğimiz hafta beraat etmesinden sonra yaşanması ise dikkat çekti. Kayaalp ve il yönetimi genel merkez kararıyla görevden alınmış, uzun süre MHP İl teşkilatına atama yapılmamış ve kısa süre önce Kayaalp'tan boşalan koltuğa partinin eski Ergani İlçe Başkanı Miktat Arslan atanmıştı. İstifaların da bu atamaya karşı yaşandığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 13.11.2022 14:02
Anahtar Kelimeler:
MHPDiyarbakır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15