MHP'li Yalçın'dan Eski MHP'li İsimlere Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, eski MHP’li bakan ve Milli Düşünce Merkezi Genel Başkanı Sadi Somuncuoğlu’na tepki gösterdi. Yalçın, “MHP varken, Türk milliyetçilerine başka hedef ve misyon biçmeye kalkanları, onların gücünü tüketmeyi kendine görev bilenleri Türk milleti de tarih de affetmeyecektir” dedi.

01 Ekim 2020 Perşembe 14:49
MHP'li Yalçın'dan Eski MHP'li İsimlere Tepki

Eski MHP’li İsimler Sadi Somuncuoğlu, Ahmet Bican Ercilasun ve İskender Öksüz’ün çıkışlarına tepki gösteren Yalçın, bu isimleri "Türk milliyetçiliği davasının Türkiye’deki en etkin ve güçlü temsilcisi konumundaki MHP ve Ülkücü Hareket sanki hiç yokmuş gibi davranmakla" suçladı. Yalçın, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

AMAÇLARI MHP’Yİ DAĞINIK GÖSTERMEK: Bu çıkar odağının amacı; milliyetçi camiayı derbeder, dağınık ve rehbersiz göstermeye çalışarak, Milliyetçi-Ülkücü Hareket ve MHP’nin üstlendiği misyonu liyakatle yerine getiremediği algısını yerleştirmektir. Burada saf tutanlar; başarabilirlerse kendilerini alternatif hareket olarak kabul ettirecekler, bir cazibe merkezi oluşturarak milliyetçi camiada ön almaya çalışacaklardır.

'TÜRKEŞ'SİZ TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ SAVUNUCULARI: Adı geçen düşüncesizlik merkezinin başını çeken kişi, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in sağlığında da tefrika çıkarmaya ve bir grup tilmiziyle birlikte MHP’yi ele geçirmeye çalışmış, “Türkeşsiz Türk milliyetçiliği” senaryosunu sahneye koyanlarla birlikte hareket etmiştir.

MHP TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİN SİGORTASIDIR: MHP ve Ülkücü hareketin verdiği kutlu mücadele sayesindedir ki Türk milliyetçiliği; hem millet bekasının sigortası, hem kamu vicdanının müracaat mercii, hem de devlet politikalarının ilham kaynağı, itici gücü ve meşruiyet dayanağı hâline gelmiştir.

GÜLÜNÇ OLMAKTAN ÖTEYE GEÇEMEZ:Türk milliyetçiliği davasının Türkiye’deki en etkin ve güçlü temsilcisi konumundaki MHP ve Ülkücü Hareket sanki hiç yokmuş gibi kendi kendilerine gelin güvey olmaya, kendileri çalıp kendileri köçekçe oynamaya çabalayanlar, gülünç olmaktan öteye geçemez.

ASLA ZARAR VEREMEZLER: Bu çirkin mahfilin zillete uşaklık etmesi, Türk milliyetçiliği fikrinin mehabetini ve Ülkücülerin saffetini istismar etmeye kalkışması, kararlılığımıza, davamıza ve duruşumuza asla zarar veremez.

TÜRK MİLLETİ AFFETMEZ: MHP ortadayken kendine Türk milliyetçiliği davasının temsilcisi veya kanaat önderi süsü veren bu nevi aymazların bir takım süslü isimlerle kurdukları bölücü çatılar, yıkılmaya mahkûmdur. MHP varken, Türk milliyetçilerine başka hedef ve misyon biçmeye kalkanları, onların gücünü tüketmeyi kendine görev bilenleri Türk milleti de tarih de affetmeyecektir.

Son Güncelleme: 01.10.2020 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15