"Önce maskeyi dağıtamadılar, şimdi grip aşısını da dağıtamayacaklar!"

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından “Pandemi döneminde esnaf ve KOBİ'lerin durumuna” ilişkin ülke genelinde başlatılan ziyaretler kapsamında Şanlıurfa'da düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir ve CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir katıldı.

22 Ekim 2020 Perşembe 15:46
"Önce maskeyi dağıtamadılar, şimdi grip aşısını da dağıtamayacaklar!"

Toplantıda “erken seçim” tartışmalarını hatırlatan CHP’li Ağbaba, “Şimdi 2023’te seçim yapılacak diyorlar. Bunların ülkeyi yönetmesi mümkün değil, her ilde geziyoruz. Türkiye'de esnafı, çiftçisi herkes erken seçim olsun istiyor. Biz de vatandaşın istediği erken seçimin bir an önce olmasını istiyoruz” dedi.

Salgın döneminde Türkiye’nin her geçen gün daha yoksullaştığını ifade eden CHP’li Ağbaba’nın konuşmasından satır başları şunlar:

Sağlık Bakanı yalan açıklamalarıyla TÜİK’i aratmıyor

“Türkiye’nin en önemli gündemi koronavirüs pandemisidir. Sağlık Bakanlığı ne yazık ki bu süreci iyi yönetemedi. Mart ayından başladığında Bakana belli bir güven vardı ama Bakan suiistimal etti ve yalan yanlış ve şeffaf olmayan verilerle halkı yanılttı. Sağlık Bakanı bu yönüyle, enflasyonu, işsizliği yalan verilerle gizleyen TÜİK’i aratmıyor, yalan söylemeye devam ediyor.”

AKP ülkeyi ekmeğe muhtaç etti, bunu Bahçeli söylüyor

“Şu an askıda ekmek tartışması yapılıyor. Sayın Bahçeli’ye bu anlamda teşekkür etmek lazım; kendisi Türkiye’nin düştüğü durumu açıkça söyledi. Cumhurbaşkanı ve Damat Bakan her gün mucizeler yaratarak büyüyen ekonomi, uçuyoruz diyor ama bugün geldiğimiz noktada askıda ekmeği tartışıyoruz. Askıda ekmek AKP’nin ülkeyi ekmeğe muhtaç ettiğinin resmidir. Bunu iktidarın sınırsız yetkilere sahip ortağı Bahçeli de söylüyor.”

Önce maskeyi dağıtamadılar, şimdi grip aşısını da dağıtamayacaklar!

“Salgın sürecinde iktidar önce maskeyi dağıtamıyordu; şu an grip aşısının Ekim ayından itibaren uygulanacağı belli olmasına rağmen bunu da dağıtamayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Aşı için öyle kriterler getirmişler ki, KOAH hastası bu listede yok, kalp damar hastaları yok, beyin kanaması geçiren veya karaciğer rahatsızlığı olan yok. Beyin kanaması geçiydiyseniz bu kriterde 1 puan veriliyor. Felç geçirmişseniz 2 puan, lenf kanseriyseniz 2 puan. Ücretsiz aşı yaptırmak o kadar zor ki en az 2 ölümcül hastalığınızın olması gerekiyor. Saray’da her gün korona testi yapılıyor, herhalde grip aşısı da ilk kendilerine yapılacak. Aşı muhtemelen kara borsaya düşecek.”

AKP’nin ülkeyi getirdiği noktada esnaf açlıktan ölüyor

“Bugün vekillerimizle Şanlıurfa’ya KOBİ ve esnaflar için geldik. Pandemi dönemi en çok esnafı vurdu. Esnafa hiçbir yardım yapılmadığı gibi, 6,5 milyona yakın müzisyenden simitçisine boyacısından seyyar satıcısına kadar sokak esnafına da tek kuruş yardım yapılmadı. Evde kal deniyor ama esnaf evde kalırsa açlıktan ölecek. Denizli’de bir esnaf maske uyarısı yapan valiye ‘maske takmayacağım, açlıktan geberiyorum’ diyor. İşte esnafın getirildiği durum budur. Esnaf Bağ-Kur vergisini ödeyemiyor. Biz, CHP olarak, esnafımızın sorunlarına çözüm diye 17 madde açıkladık. Esnafın SGK primlerini devlet ödesin dedik. Faizi koyup kredileri erteleyeceğine, faizsiz kredi verip borcu da önümüzdeki yıllara yapılandırın.”

8 milyon emekli açlık sınırının altında yaşıyor!

“Emeklilerin durumunu hepiniz biliyorsunuz. DİSK’in emeklilerle ilgili rakamlarında, 13,2 milyon emeklinin 7,9 milyonunun yani %60’ının asgari ücretin altında gelire mahkûm edildiğini görüyoruz. En yoksul 2 milyon 633 bin emekli aylık ortalama 763 lirayla geçinmek zorunda, yani her 5 emekliden 1’i 763 liraya mahkûm olmuş durumda. Emeklilerin yüzde 47’si, yani 4,3 milyon emekli ya iş arıyor ya çalışıyor. Bu rakamlar üstelik her geçen yıl daha da artıyor. Türkiye’de 10 milyon asgari ücretli; 11,7 emekli; 2 milyon esnaf ile 6,5 milyon sokak esnafı; 2 milyon aylık 1168 TL alan ücretsiz izinli ve TÜİK’e göre 17 milyon sosyal yardım alan insan var. Ülkede 50 milyona yakın insan açlık sınırının altında yaşıyor. Türkiye’nin gerçeği işte budur. Urfa’da sokağa çıkın, geçimini rahat sağlayan insan görmeniz çok zor.”

Türkiye makam aracı ve özel makam uçağı sayısında rekor kırıyor

“AKP ‘devletin malı deniz, yemeyen domuz’ anlayışıyla iktidarını sürdürüyor. 2019 verilerine göre dünyanın en büyük araç üreticisi Almanya’da makam aracı sayısı 9 bin, Japonya’da 10 bin, İtalya’da 29 bin, Belçika’da sadece 72, Türkiye’de ise tam 125 bin civarında. İsrafın ve şatafatın rakamı bunlar. Bütçe açıklanıyor; Cumhurbaşkanına 30 binek otomobil, 5 minibüs , 5 pikap alınıyor. Buradan soruyoruz: Bu kadar aracı ne yapacaksınız; fakir fukara açlıktan ölüyor, sen makam aracı alıyorsun. Dünyada en çok uçak filosuna sahip ülke de Türkiye. Saray’da, 16 tane özel makam uçağı var. 16 uçağı niye almış merak ediyoruz. Uçan sarayı var bir de biliyorsunuz. İnsanlar açlıktan çöp konteynırlarında yemek toplarken Saray şatafatla yaşıyor.”

6.9 milyar lira haram zehir zıkkım olsun

“Türkiye’de israf en üst seviyeye çıkmış durumda. Kütahya Milletvekilimiz Ali Fazıl Kasap, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2018 ve 2019 yıllarında engelli olmadığı halde engelli aylığı adı altında 442 bin 309 kişiye 6.9 Milyar lira usulsüz para aktardığını ortaya çıkardı. 6,9 milyar liranın kime verildiği bilmiyoruz. Bu parayı yiyenlere de ‘haram zehir zıkkım olsun, burunlarından gelsin’ diyoruz.”

Fazla vergi alacaklar diye hem gelir düştü hem de insanlar ölüyor

“Tekel bayilerine akşam saat 22 ile 6 arasında alkol satmaya 320 bin liraya kadar ceza geldi. Peki ceza yazıyor ne oluyor, alkol tüketimi önlenebiliyor mu, hayır; bu sefer kaçak satışlar ve sahte içki tüketimi daha çok artıyor. 9 Ekim’den bu yana 70 yurttaşımız sahte içkiden öldü. Daha fazla vergi alacağım diye hem vergi geliri düştü, hem de insanlar ölüyor.”

Son Güncelleme: 22.10.2020 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15