Orhan Sümer; “Milletin ekmek alacak parası yok, iktidar rant derdinde”

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, vatandaşların bankalara olan borçları ve kesilen cezaları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

28 Haziran 2021 Pazartesi 11:32
Orhan Sümer; “Milletin ekmek alacak parası yok, iktidar rant derdinde”

BORÇ ÇARKI DÖNMÜYOR
Orhan Sümer, “Son açıklanan rakamlara göre 2021 yılının ilk yarısında 195.904 kişi bankalara olan tüketici kredisini, 148.629 kişi kredi kartı borcunu ödeyemedi. 1 Ocak-11 Haziran tarihleri arasında icra dairelerinde 3 milyon 264 bin yeni dosya açıldı. Borcu borçla kapatmaya çalışan vatandaş artık onu da yapamıyor. Her geçen gün kredi kartı ve kredi borçlusunun sayısı artıyor. Veresiye defterleri kabarıyor. Milletin tek bir gündemi var geçim sıkıntısı. 2021’in ilk yarınındaki rakamlar gerçek Türkiye ekonomisini ortaya koyuyor” dedi.

VATANDAŞA 6 AYDA 8 LİRA MİLYAR CEZA KESİLDİ
Orhan Sümer, “Millet Covid-19 salgını nedeniyle canıyla uğraşırken iktidar ceza kesmek için fırsat kolladı. Son altı ayda maske, sokağa çıkma yasağı, fiziksel mesafe, SGK, trafik ve geciken vergi borcu nedeniyle yılın ilk altı ayında vatandaşa kesilen cezanın miktarı tam 8 milyar lira, pandemi başından bugüne kadar kesilen cezanın toplamı ise 20 milyar 830 milyon lira. Aynı dönemde sadece 5'li çeteye verilen kamu ihaleleri ise 100 milyar liraları aştı. Adaleti sağlayamayan, kalkınmadan sadece yandaşını düşünen on dokuz yıllık AKP iktidarı, bilmelidir ki milletin sağ duyusu mutlaka bu düzeni bozacak, hesabını soracaktır.” Dedi

MUTFAKTAKİ ATEŞ SÖNMÜYOR
Orhan Sümer, “Türkiye’nin büyük ekonomik hayalleri, yatırım hamleleri, bölgesine yön veren ilham kaynağı olan politikaları vardı. AKP İktidarının ülkemizi getirdiği durumda artık vatandaşlarımızın tek derdi evine götürmek. Üniversite mezunu milyonlarca işsiz gencimizin tek isteği insani şartlarda ve maaşta iş bulabilmek. Ülkemiz bu durumu hak etmiyor. İktidar Ay’a gitme hedefleri, yerli uçak hedefleri açıklarken sanıyorum vatandaşının ne halde olduğunu görmüyor. Milletin mutfağında yaşadığı sıkıntıya çözüm olmayan hiçbir iktidar bâki değildir” dedi.

Son Güncelleme: 28.06.2021 12:12
Anahtar Kelimeler:
SGKTrafikOrhan Sümer
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15