Öztrak: Belediyelerimiz, hükümetin verdiği destekten fazlasını veriyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Pandemi Kurulu Toplantısı’na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve İstanbul Tabip Odası’nın davet edilmemesine "Bu yapılacak iş mi?" diyerek tepki gösterdi. Öztrak,"Ne yaparlarsa yapsınlar belediyelerimiz gerçekten merkezi hükümetin verdiği destekten çok daha fazlasını veriyor" dedi.

23 Ekim 2020 Cuma 16:32
Öztrak: Belediyelerimiz, hükümetin verdiği destekten fazlasını veriyor

CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Öztrak,"Bunlar, bizim belediyelerimizin görünür olmasının sıkıntısıdır. Ama ne yaparlarsa yapsınlar belediyelerimiz gerçekten merkezi hükümetin verdiği destekten çok daha fazlasını veriyor" dedi.

Öztrak şunları söyledi:

"Siz Pandemi Kurulu’nu topluyorsunuz. Ama buraya İstanbul halkının seçtiği, İstanbul’un temsilcisi olan Büyükşehir Belediye Başkanı’nı çağırmıyorsunuz. Bu yapılacak iş mi? Yine konuyla ilgili olan tabipleri temsil eden teşkilatı çağırmıyorsunuz. Ondan sonra da o kurulun almış olduğu kararlardan hayır bekliyorsunuz. Millet ne yaptıklarını görüyor, notlarını veriyor. Bir an önce önüne gelmesini bekledikleri sandıkta da bunların biletini kesecek. Bunlar onun sıkıntısıdır, bizim belediyelerimiz görünür olmasın. Ama ne yaparlarsa yapsınlar belediyelerimiz gerçekten merkezi hükümetin verdiği destekten çok daha fazlasını veriyor."

''SARAY GRİP AŞISINI TELE-KARNEYE BAĞLAMIŞ''

"Aylardır grip aşısını konuşuyoruz. Koronavirüs salgınında, kronik hasta ve yaşlılar önemli bir risk grubu. Grip aşısı olmaları önemli. Ama ithal edilen aşı sayısı sınırlı. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre Saray grip aşısını karneye bağlamış hem de tele-karneye. Aşı olmaya hak kazananlar bunu e-nabız üzerinden öğreniyor. Bunu yaparken bir risk belirleme sistemi kullanılıyorlarmış. Aşıyı ancak puanı tutanlar yaptırabilecekmiş. Ama vatandaş bu puanı nasıl tutturacağını bilmiyor.

1948 doğumlu bir vatandaşımız, 72 yaşında. “Ben bypasslıyım, tansiyon hastasıyım, geçen sene menenjit oldum. 4 tane raporlu ilacım var. Eşim tansiyon hastası 5 tane raporlu ilacı var” diyor. Ama puanı tutmuyor. Bize e-nabız üzerinden aşı için kendilerine gelen bu yazıyı göndermiş. Aynen okuyorum: “Cumhurbaşkanlığı Genelgesi (2020/8) kapsamında, Bakanlığımızın belirlediği riskli kronik hastalığınız bulunmamaktadır.”

Anlaşılan; yaşlı olmanız ya da kronik hastalığınız olması grip aşısına ulaşmak için yetmiyor. Şekerin varsa, gözüne vurmuş olacak ya da bir tarafınıza inme inecek. Ancak o zaman aşı bulabileceksiniz. O da belki. Özetle bu aşı işi de tam bir kaosa dönmüş durumda. Millete beş maskeyi parasız dağıtamayan buna karşılık, karne ve kuyruktan siyaset üretmeyi çok seven, bir yıl önce kış günü milleti tanzim satış kuyruğuna sokan Saray yönetimi, şimdi de yaşlı başlı vatandaşlarımızı aşı kuyruğuna sokuyor. Yetkililerin bu konuda yapacakları açıklamaları bekliyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15