Öztrak: Dünya Salgınla Mücadele Ediyor, Bunlar da Salgınla Mücadele Eden Doktorlarımızla

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Bahçeli'nin Türk Tabipler Birliği'nin kapatılması yönündeki açıklamalarına "Sarayın bekçisi almış eline ipini, 'Asalım da asalım' diye, Türk Tabipleri Birliği’ni linç etmeye uğraşıyor. Tüm dünya salgınla mücadele ediyor, bunlar ise salgınla mücadele eden doktorlarımızla mücadele ediyor. Bu nasıl bir akıldır?" diyerek tepki gösterdi.

21 Eylül 2020 Pazartesi 16:28
Öztrak: Dünya Salgınla Mücadele Ediyor, Bunlar da Salgınla Mücadele Eden Doktorlarımızla

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası açıklama yapan Öztrak, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs vaka sayılarında çelişkiler olduğunu savundu. Öztrak, Eylü ayının ilk günlerine göre ağır hasta sayısının yüzde 35 arttığına dikkat çekerek "Yoğun bakım doluluk oranımız nasıl düşüyor?" diye sordu. 

Sağlık Bakanlığı'nın yeni bir veri akış stratejisi oluşturması belirten Öztrak, şunları söyledi:

''NASIL DÜŞTÜ?''

"Salgınla ilgili açıklanan verilerin bir kısmı artık açıklanmazken, verilerde matematikle açıklamakta güçlük çektiğimiz bazı hususlar da dikkati çekiyor. Yoğun bakım ve entübe edilen hasta sayıları nedense artık açıklanmıyor. Eylül’ün ilk günlerinde Sayın Bakan, 'Yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 68' demişti. O günlerde ağır hasta sayımız ise 1.076 idi. Bugün ağır hasta sayımız 1.456.  Ve Sağlık Bakanı /Yoğun bakımda doluluk oranımız yüzde 66/ diyor. Çok kısa sürede ağır hasta sayısı yüzde 35 artarken, yoğun bakım doluluk oranımız nasıl düşüyor?''

''KIŞ AYLARINDA NE YAPACAĞIZ?''

''Yine bu yüzde 66 doluluk oranı, sadece yetişkin yoğun bakım yatak sayılarını mı kapsıyor?  Yoksa yeni doğan yoğun bakım yatak sayıları da bu hesaba dâhil ediliyor mu? Türkiye’de yoğun bakım yatak sayılarının yaklaşık üçte biri yeni doğan bebekler için. Salgınla mücadelede, yeni doğan yoğun bakım odaları kullanılamayacağına göre, mevcut doluluk oranlarıyla kış aylarında ne yapacağız? Bu ve buna benzer soruların açıklığa kavuşturulması gerekiyor.''

BAHÇELİ'YE TEPKİ

''Tavsiyemiz yeni bir veri akış stratejisi oluşturulmasıdır.  Bu verilerin bilimsel çalışmalara ve kamuoyu denetimine açık olmasıdır. Salgınla mücadelede ciddiyeti artırmamız gerektiği çok açık. Ama bakıyoruz, ülkeyi yöneten saray koalisyonu bu ciddiyetten çok uzak. Saray koalisyonun başı, salgın nedeniyle sadece halkı suçlarken, sarayın bekçisi de almış eline ipini, “Asalım da asalım” diye, Türk Tabipleri Birliği’ni linç etmeye uğraşıyor. Tüm dünya salgınla mücadele ediyor. Bunlar ise salgınla mücadele eden doktorlarımızla mücadele ediyor. Bu nasıl bir akıldır? Bu nasıl bir mantıktır?"

ŞENTOP'A ÇAĞRI

"Anayasa mahkemesi, oybirliğiyle aldığı kararla, milletvekilliği düşürülen arkadaşımız Enis Berberoğlu’nun “Seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının ihlal edildiğine” hükmetti. Buna sebep olan ne?  Milletvekilimizin dokunulmazlığını görmezden gelerek, hukuksuz bir biçimde sürdürülen yargı sürecinin sonunda verilen hukuksuz karar ve bunun TBMM Genel Kurulu’nda okutulması. Kendisi de bir anayasa hukukçusu olan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, uyarılarımızı dinlemedi. Onun yerine Saray’dan talimat almayı tercih etti. Şimdi sayın Şentop’a düşen bir görev var.  Acilen Saray’ın kendisi üzerindeki vesayetini sonlandırmak, milli iradeye sahip çıkmak, milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun TBMM’ye dönmesini sağlamak. Bunu yapmazsa; sarayın emrinde olan bir TBMM başkanı olarak tarihteki yerini alacaktır.

Mustafa Şentop'tan bu konuya ilişkin önerilerimizi kendisine vermek amacıyla toplantı talep ettik. Yarın saat 14.00 üç arkadaşımız kendisine giderek bu toplantıyı yapacaklar. Beklentimiz, milletvekilimizin milletvekiliiğinin bir an önce iade edilmesi suretiyle bu milli irade gaspının önüne geçmesidir."

''SARAYDAKİ HERKESE HER İKİ GÜNDE BİR TEST YAPILIYOR''

"Burada çok da şaşılacak bir şey yok. Tek adam parti devleti rejiminin aslında tam bir torpil rejimi olduğunu son 3 yıldır sürekli her şeyden görüyoruz. Ambulanslar bile torpille veriliyorsa bu gerçekten son derece üzücü bir durumdur. Bugün Türkiye’de iki tane test rejimi var. Birinci test rejimi vatandaş test rejimi. Vatandaş hastalandığında ya da filyasyona takıldığında kendilerine test yapılıyor. İkinci test rejimi de her iki günde bir yapılan saray test rejimi. Saraydaki herkese her iki günde bir test yapılıyor. Şimdi de grip, zatürre aşılarının yapılması söz konusu. Burada da öyle gözüküyor ki yine saraya öncelik tanınacak. Biz CHP olarak bu torpil düzeni bitirmeye talibiz."

Son Güncelleme: 21.09.2020 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15