Öztrak: Özgür Basını Kısıtlayacak Her Türlü Uygulamaya Karşıyız!

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Netflix'e sansür getirilmesi ve sosyal medyada düzenleme yapılması tartışmalarına ilişkin "CHP olarak biz sosyal medyaya getirilecek her türlü sansüre karşıyız" dedi. Öztrak, sosyal medyada düzenleme yapılması kararının 'öç alma ve hesap sorma' yaklaşımı ile alındığını savunarak "Buradan yasakçı bir düzenleme çıkma ihtimali mevcuttur" dedi.

20 Temmuz 2020 Pazartesi 16:19
Öztrak: Özgür Basını Kısıtlayacak Her Türlü Uygulamaya Karşıyız!

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Netflix'e sansür getirilmesi ve sosyal medyada düzenleme yapılması tartışmaları konusunda, sosyal medyaya getirilecek her türlü sansürün karşısında olduklarını belirtti.

Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında sosyal medya düzenleme kararının 'öç alma ve hesap sorma' yaklaşımı ile alındığını savunarak şöyle konuştu:

"CHP olarak biz sosyal medyaya getirilecek her türlü sansüre karşıyız. Biz, özgür basını kısıtlayacak her türlü uygulamaya karşıyız. Uluslararası Kabul görmüş birtakım normlara uygun olarak düzenlemeler yapılır buna bakılır. Ama unutmayın bu düzenlemelerin düğmesine hınçla basıldı. Hesap sorma, öç alma yaklaşımı ile basıldı. Dolayısıyla buradan medyadaki söz söyleme özgürlüğünü geliştirecek bir düzenleme çıkması yerine çok ciddi bir yasakçı bir düzenleme çıkma ihtimali mevcuttur. CHP olarak bunun karşısındayız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15