Şaban Vatan ve Rabia Naz'ın ölümünü araştıran gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır!

Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerini araştırma için kurulan TBMM araştırma komisyonunun CHP'li üyelerinden önemli bir açıklama geldi..

14 Kasım 2019 Perşembe 14:36
Şaban Vatan ve Rabia Naz'ın ölümünü araştıran gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır!

TBMM Araştırma Komisyonu CHP Grubu Üyeleri Jale Nur Süslü, Necati Tığlı ve Sevda Erdan Kılıç, Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan'ın gözaltına alınması üzerine bir açıklama yayımladı.

Açıklama şu şekilde;

Rabia Naz Vatan’ın ölümünü araştırmak için kurulan TBMM Araştırma Komisyonu’nun CHP grubu üyeleri olarak, Giresun Eynesil’deki çalışmalarımızı takip eden gazeteciler Canan Coşkun ve Kazım Kızıl ile acılı baba Şaban Vatan’ın gözaltına alındığını üzüntüyle öğrendik.

TBMM Araştırma Komisyonumuz gibi, gazeteciler Coşkun ve Kızıl da olayın aydınlatılması ve halkın gerçeklerden haberdar olması için ilçede bulunmaktaydı. Rabia Naz Vatan’ın ölümünün aydınlatılmasında birincil sorumluluğu olan savcılığın, halkın haber alma hakkına hizmet eden bu gazetecileri gözaltına alması kabul edilemez. 

İlçede araştırma yapan gazetecilerin çalışmalarının; kamuoyunun bilgilenmesine hizmet edeceği gibi, komisyonumuzun çalışmalarına da önemli katkı sağlayacağı inancındayız. 

1.5 yıldır aydınlatılamayan olayda Komisyonumuz çalışmalarına henüz yeni başlamışken savcılığın gazetecileri hedef alması, ülkemizdeki basın ve ifade özgürlüğünün geldiği noktayı göstermesi açısından da kaygı vericidir.

Hem acılı baba Şaban Vatan, hem de olayın aydınlatılması için çaba gösteren gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır. Adli makamlar tarafından yapılması gereken, gazetecilerin gözaltına alınması değil 13 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümünün üzerindeki gölgenin bir an önce aydınlatılması ve sorumluların yargı önüne çıkartılarak kamu vicdanının rahatlatılmasıdır. 

JALE NUR SÜLLÜ - NECATİ TIĞLI - SEVDA ERDAN KILIÇ

Son Güncelleme: 14.11.2019 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15