Selahattin Demirtaş, aktif siyaseti bıraktığını duyurdu: “Ben, kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum"

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Ben, kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum” dedi.

31 Mayıs 2023 Çarşamba 15:47
Selahattin Demirtaş, aktif siyaseti bıraktığını duyurdu: “Ben, kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum"

Edirne Cezaevi’nde tutuklu olan Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla kullandığı Twitter hesabında, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin sonuçlarına ilişkin bugün bir açıklama yaptı. Demirtaş, şunları kaydetti:

“AKTİF POLİTİKAYI BU AŞAMADA BIRAKIYORUM”

“Yarın Artı Gerçek'te yayımlanacak röportajımdan iki paragrafı sizlerle paylaşıyorum:

‘Ben, kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum.

Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum. Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum.’

Hepinize yoldaşça selam, sevgilerimi gönderiyor, hepinizi hasretle kucaklıyorum. Özgür günlerde görüşebilmek dileğiyle.”

Anka

Son Güncelleme: 31.05.2023 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15