TBMM 26. Yasama Dönemi Çalışma Raporu'nda Atatürk Sansürü!

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, TBMM’nin Milletvekillerine gönderdiği 26. Yasama Dönemi Çalışma Raporu’na Meclis Genel Kurulu’nda tepki gösterdi.

14 Aralık 2017 Perşembe 12:10
TBMM 26. Yasama Dönemi Çalışma Raporu'nda Atatürk Sansürü!

Tanal,  Çalışma Raporlarında, Meclis Başkanının reklamı değil, sözlü-yazılı soru önergeleri, kanun teklifleri, araştırma önergeleri gibi Meclis’te gerçekleşen yasama faaliyetlerinin olması gerektiğini ifade etti. Çalışma Raporunda toplamda 14 sayfada Atatürk’ün posterinin yarısı gösterilmeyerek sansürlendiğinin altını çizerek Tanal, şunları söyledi:

“ATATÜRK DÜŞMANLIĞINA NE ZAMAN SON VERECEKSİNİZ?”

“Bize gönderdiğiniz 26. Yasama Dönemi Çalışma Raporu’ndaki sayfaları okuyorum. 41, 43, 47, 48, 52, 55, 57, 162, 115, 181, 211, 212, 270 sayfalarda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterinin yarısını çekmişsiniz, yarısını göstermişsiniz, çekilmemiş. Daha bugün gönderdiğiniz bu çalışma raporlarında hala Atatürk düşmanlığından vazgeçilmemiş. Atatürk düşmanlığından ne zaman vazgeçeceksiniz? Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan bu Meclis’e saygısızlık değil midir? BU çalışma raporunda yazılı, sözlü soru önergeleri, kanun teklifler yok. Sadece Meclis Başkanının reklamı var. Ayıp değil mi? Utanmıyorlar mı?”

“ADALET BAKANI HATASINDAN DÖNDÜ ŞİMDİ SIRA MECLİS’TE!”

Öte yandan Tanal, 20 Kasım 2017’de Adalet Bakanlığı sitesinde, Bakan özgeçmişi bölümünde, Abdülhamit Gül’ün sansürlü Atatürk fotoğrafını paylaşmış, paylaştıktan 2 gün sonra da sansürlü fotoğraf tekrar çekilerek düzeltilmişti. Adalet Bakanlığı resmi internet sitesinde yayınlanan fotoğrafın düzeltilmesini anımsatan Tanal, aynı hassasiyeti Genel Kurul’da da dile getirdiği 26. Yasama Dönemi Çalışma Raporu kitabında da beklediğini kaydetti. Ülkenin kurucu lideri Atatürk’e sansürün kabul edilemeyeceğini dile getiren Tanal, konunun takipçisi olacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15