TBMM Başkanvekili Akar'dan Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıldönümü Mesajı

TBMM Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. ''Aziz kahramanlarımızın hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz'' diyen Akar, ''18 Mart, milletimizin savaşta dahi insanlığını unutmadığı gündür'' ifadelerini kullandı.

17 Mart 2021 Çarşamba 12:04
TBMM Başkanvekili Akar'dan Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıldönümü Mesajı

TBMM Başkanvekili Haydar Akar'ın yayınladığı mesajın tamamı şu şekilde;

''Bugün, ülkemizin ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale destanın 106. yılında vatan topraklarını düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz.Şanlı tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale’de düşmanı durduran kahramanlarımız, sayısal gücün ve teknolojik donanımın savaş kazanmaya yetmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Tüm dünya ulusları Çanakkale’de bir ülkenin direnme gücünü, azmini, cesaretini ve şefkatini görmüş, takdir etmiştir.
​18 Mart, milletimizin savaşta dahi insanlığını unutmadığı gündür.
​18 Mart, uzak diyarlardan evlatlarını işgal amacıyla savaşa gönderen analara, “Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim çocuklarımız olmuşlardır’ diyebilen Mustafa Kemal’in önderliğinde “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesiyle bağımsız, barışçı yeni Türk Devleti’nin ilk temellerinin savaş meydanlarında atıldığı gündür.
Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan yurt toprakları, bizlere şehitlerin ve gazilerin emanetidir. Bize düşen en büyük görev laik ve demokratik Cumhuriyet’i aynı ruh ve anlayışla korumak, sahip çıkmaktır. Ulusumuz, şehitlerimizin fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmayacak; vatan sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzde olacaklardır.
Bu düşüncelerle, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen Aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.''

Son Güncelleme: 17.03.2021 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15