Veli Ağbaba: Malatya’da aklın alamayacağı bir uygulamayla karşı karşıyayız. Bir milletvekilinin bulunduğu bir firma şeker satıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Malatya’da da aklın alamayacağı bir uygulamayla karşı karşıyayız. Bir milletvekilinin bulunduğu bir firma şeker satıyor. Bunu da etik bulmadığımızı belirtmek istiyoruz. Esnaf eskiden doğrudan 50 kg şeker alabiliyordu. Esnaf iki aracı konularak şekere ulaşabiliyor. Fabrikayı satmadılar, şekeri başka türlü özelleştirdiler” dedi.

07 Mart 2022 Pazartesi 21:35
Veli Ağbaba: Malatya’da aklın alamayacağı bir uygulamayla karşı karşıyayız. Bir milletvekilinin bulunduğu bir firma şeker satıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Malatya’da da aklın alamayacağı bir uygulamayla karşı karşıyayız. Bir milletvekilinin bulunduğu bir firma şeker satıyor. Bunu da etik bulmadığımızı belirtmek istiyoruz. Esnaf eskiden doğrudan 50 kg şeker alabiliyordu. Esnaf iki aracı konularak şekere ulaşabiliyor. Fabrikayı satmadılar, şekeri başka türlü özelleştirdiler” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve parti yöneticileri ile birlikte Malatya Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

ESNAF BAKANLIĞI KURULACAK

İktidara geldiklerinde esnaf için Bakanlık kuracaklarını belirten Ağbaba, "Türkiye’deki tüm esnaf odalarını gezmeye çalışıyoruz. Parti politikalarını oluştururken mutlaka esnaf odalarımızın görüşlerini alıyoruz, onların söylemiş olduğu şeylerle bir politika oluşturmaya çalışıyoruz. Tüm esnaf odalarının ortak talebi, Esnaf Bakanlığının kurulması. Biz de programımızda Esnaf Bakanlığı kuracağımızı söylüyoruz. Esnafa sicil affının getirilmesi gündemimizde bizim. Yine esnafın borçlarına ait faizleri sileceğiz. Ayrıca zincir marketler konusunda düzenlemeyi, sınırlandırmayı getireceğiz. Bildiğiniz gibi Türkiye’nin her tarafında anormal bir şekilde çoğalıyor. Eskiden mahallelerde vardı, şimdi köylere kadar girmiş durumda" dedi.

"BİR MİLLETVEKİLİNİN BULUNDUĞU BİR FİRMA ŞEKER SATIYOR"

Veli Ağbaba konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hem özelleştirme politikaları, hem yanlış işleyen ekonomi bugün yaşadığımız sorunları karşımıza çıkarıyor. Hatırlarsanız 2018 yılında ‘şeker fabrikaları özelleştirilmesin’ diye benim başkanlığımda bir heyetle 45 gün boyunca şeker fabrikasını gezdik. Bunlardan biri de Malatya şeker fabrikasıydı. Özelleştirilen birçok fabrika üretimi küçülttü, kimisi kapandı. Artık şekere de ulaşmak zor. Malatya gibi şeker fabrikaları da şeker satışını eskiden kendileri yaparken, Türkşeker’e verdi. Türkşeker de bildiğiniz gibi özel firmalara verdi. Malatya’da da aklın alamayacağı bir uygulamayla karşı karşıyayız. Bir milletvekilinin bulunduğu bir firma şeker satıyor. Bunu da etik bulmadığımızı belirtmek istiyoruz. Esnaf eskiden doğrudan 50 kg şeker alabiliyordu. Esnaf iki aracı konularak şekere ulaşabiliyor. Fabrikayı satmadılar, şekeri başka türlü özelleştirdiler.

"DUYUMLAR ALDIK"

Yeni bir yasa gündemde. Bilimsel eğitim yapan, üretim yapan işletmelerin inşaata açılması, onlarla yok edilmesi ile karşı karşıyayız. Bunların başında da Türkiye’de en önemli kurumlardan bir tanesi Kayısı Araştırma Enstitüsü. Bunu da Malatya’nın kamuoyuna şimdiden sunmak istiyoruz. Biliyorsunuz son günlerde zeytinle ilgili düzenleme yapıldı. Aynı düzenlemenin bilimsel üretim yapan tarım işletmelerine de yapılması planlandığını duyuyoruz. Bu kabul edilecek bir şey değil. Malatya kayısının, Malatya tarımının gelişmesine en önemli bir kurum araştırma enstitüsü."

KONTROLSÜZLÜK VAR

ESOB Başkanı Şevket Keskin, "Bugün akaryakıt fiyatlarına baktığımız zaman taşımacılık yapan esnafları zor durumda bırakmaya başladı. Bu iş sadece yakıtla da bitmiyor, lastiğinden tutun da tamirine kadar her şeyinin yüksek olduğunu biliyoruz. Bu zamlara artık ‘dur’ dememiz lazım. Çünkü Türkiye’de bir kontrolsüzlük var. Bu işlerin belediye zabıtasıyla da çözüleceğine inanmıyorum. Herkes görüyor, raftaki fiyat ayrı kasadaki fiyat ayrı, bunu bize alan vatandaşlar söylüyor" dedi. Keskin şöyle konuştu:

ESOB BAŞKANI: “ŞEKERİN TORBASI YAKINDA 500 TL OLACAK”

“Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği partiler üstü bir kurumdur. Yanlış gördüğümüzü her yerde söylemek bizim boynumuzun borcu. Malatya Şeker Fabrikası’nda Şubat 2022’ye kadar esnafımız, vatandaşımız, arıcılarımız gidip şekerini torba şeklinde alabiliyordu. Malatya Şeker Fabrikası’ndan şekerin torbası 254 TL’ye fabrika çıkışı var. Dün marketlere baktım, torbası bazında 450 TL’yi bulmuş. Bunu 2 hafta önce söyleyince insanlar abarttığımız söylüyordu. Şekerin torbası yakında 500 TL olacak. Biz şunu söylüyoruz, şekeri bir firmadan bir firmaya aktarmadan direk halka ve esnafa satın.

ŞEVKET KESKİN: ÇIKIŞI 254 TL OLAN TORBA ŞEKERİ BİZ 400-450 TL’YE ALMAYA RAZIYIZ, ESNAFA VERSİNLER

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir söylemi var, ‘Tarladan sofraya’ diye. Bir milletvekilimiz de çıktı reklamını da yaptı. Duyumlarımıza göre; fabrikanın içindeki mağazayı da kapatmışlar. Satış direk bir firmaya verilmiş. Bu işten ellerini çekmeleri lazım. Şeker Fabrikası 254 TL’ye şekeri satacak, dışarıda bu şeker 500 TL’ye satılacak. Bu durumda Malatya Şeker Fabrikası zarar edecek. Yarın da zarar ediyor diye satışa çıkartacaklar. Bugün de çok net görünüyor, Türkiye’nin en büyük sıkıntısı üretim. Üretim olmadan hiçbir ekonomik sıkıntıyı çözemeyiz. Ben çağrıda bulunuyorum, esnaf olarak, vatandaş olarak, Malatya Şeker Fabrikası’nda çıkışı 254 TL olan torba şekeri biz 400-450 TL’ye almaya razıyız, esnafa versinler. Biz şekeri fabrikamızda alalım ki, fabrikamız yarın ‘zarar ediyor’ diye satılmasın. Fabrikamız zarar etmesin, yazıktır, günahtır.”

Son Güncelleme: 07.03.2022 21:36
Anahtar Kelimeler:
ChpVeli Ağbaba
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15