Yıldırım Kaya'dan öğretmenlere "Meslek Kanunu" çağrısı: "Şimdi susarsanız yarın çok geç olur"

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’nin TBMM’deki komisyon görüşmelerinin 10 Ocak’ta yapılacağını belirtti. Tüm öğretmen ve eğitim sendikalarına çağrı yapan Kaya, “Öğretmenler odasında bir dilim ekmeği paylaştığınız gibi sorunların çözümü için bir araya gelmelisiniz. Şimdi susarsanız yarın çok geç olur” dedi.

06 Ocak 2022 Perşembe 19:16
Yıldırım Kaya'dan öğretmenlere  "Meslek Kanunu" çağrısı: "Şimdi susarsanız yarın çok geç olur"

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’nin TBMM’deki komisyon görüşmelerinin 10 Ocak’ta yapılacağını belirtti. Tüm öğretmen ve eğitim sendikalarına çağrı yapan Kaya, “Öğretmenler odasında bir dilim ekmeği paylaştığınız gibi sorunların çözümü için bir araya gelmelisiniz. Şimdi susarsanız yarın çok geç olur” dedi.

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Grup Sözcüsü Yıldırım Kaya; Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun 10 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 11.00'de TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşüleceğini bildirdi. Kaya, komisyon çalışmalarına katılım için tüm öğretmenlere ve eğitim sendikalarına çağrı yaptı.

Yıldırım Kaya, TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler’e, bir yazı göndererek eğitim bileşenlerinin komisyona davet edilerek görüşlerinin alınmasını istedi.

Kaya; Eğitim Sen, Eğitim İş, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen genel başkanlarına “Öğretmenliğe yaraşır bir meslek kanunu için birlikte ses çıkaralım” çağrısı yaparak şunları söyledi:

“Öğretmenlik Meslek Kanunu dediler ama dağ fare doğurdu. Öğretmenleri öğretmenler odasında ayrıştıran bir teklif, 3600 ek gösterge sadece birinci derecedeki çalışan öğretmenlere o da 2023 15 Ocak’ta verilme kaydıyla. Yapılması gereken öğretmelerinin sorunlarını çözecek bir Öğretmenlik Meslek Kanunu hazırlanmalı. Burada Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından getirilen ucube bir kanun teklifi görüşülecek. Buradan öğretmen arkadaşlarımıza çağrı yapıyorum. Öğretmenler odasında bir dilim ekmeği paylaştığınız gibi sorunların çözümü için bir araya gelmelisiniz. Ayrıca buradan eğitimin bileşenlerinin tamamına bir çağrım var. Şimdi susarsanız yarın çok geç olur. Bir eğitimci olarak sendika genel başkanları 10 Ocak saat 11.00’de TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu’nda bu sorun görüşülürken burada olmalısınız. Tüm öğretmenlerin sorunlarına sahip çıkmalısınız.”

Son Güncelleme: 06.01.2022 19:18
Anahtar Kelimeler:
ChpYıldırım Kaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15