HDP İstanbul İl binasına silahlı saldırı

HDP'nin İstanbul İl binası önünde bir saldırgan silahla 7 el ateş etti. Saldırgan daha sonra karakola giderek teslim oldu.

15 Ocak 2020 Çarşamba 15:51
HDP İstanbul İl binasına silahlı saldırı

Taksim Kalyoncukulluğu Caddesi üzerindeki bulunan HDP İstanbul İl Başkanlığı binası önüne saat 15.00 sıralarında gelen 1 kişi, 7 el havaya ateş etti. Olayın gerçekleştiği yerin yakınında bulunan Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü binasındaki polis ekipleri hemen duruma müdahale etti. Şüpheli M.S.H. silahla birlikte yakalanarak yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan silahın ruhsatsız olduğu belirlendi.

HDP İstanbul Basın Komisyonu'nun yaptığı açıklama şu şekilde:

"Bu gün saat 15.00 dolaylarında HDP Istanbul İl binamıza kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Sozkonusu saldırıda 7 el ateş edilmiştir. Saldırıda şans eseri kimse yararlanmazken olay yeri inceleme ekipleri il binamızda tespitte bulunmaktadır. Saldırganın Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlığı binasına kaçtığı oraya sığındığı şu an orada tutulduğu bilgisi de bize ulaşan son bilgidir.

Çeteler eliyle parti binalarımız bu tür saldırılara daha öncede maruz kaldı. Bu saldırıyla yöneticilerimiz, partililerimiz ve halkımız korkutulmak ve sindirilmek istenmektedir. Bu faşist ve çeteci saldırılar karşısında demokratik tepkimizi sonuna kadar kullanacağız."

Valilik'ten açıklama

İstanbul Valiliği olaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Bugün saat 15.00 sıralarında Beyoğlu ilçemizde HDP İl binasının da bulunduğu sokakta M.S.H adlı şüpheli şahıs tarafından silahla havaya ateş açılmıştır. Şüpheli şahıs Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır."

Son Güncelleme: 15.01.2020 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15