Ali Koç'tan Veda Sinyali

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli kulübün Yüksek Divan Kurulu'nun olağan toplantısında açıklamalarda bulundu. Koç Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu için ''Bir araştırma yaptık. Karakteri zayıf, omurgasız. Bu arkadaş mevkii seviyor'' ifadelerini kullandı.

05 Kasım 2023 Pazar 20:01
Ali Koç'tan Veda Sinyali

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı’nda Türk futboluna damga vuracak açıklamalar yaptı.

Kalamış Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde saat 13.00’te başlayan toplantıda üyelerin konuşması sonrası kürsüye çıkan Başkan Ali Koç, hakem dünyasında son dönemde ortaya atılan iddiaları ve sahip olduğu bilgileri açıkladı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve MHK hakkında gündem sarsan ifadeler kullanan Başkan Ali Koç, Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur’un iddialarına da yanıt verdi.

İşte Koç’un açıklamalarından satır başları:

’45 VE 47’DE 2 GOL YİYİNCE ÇEVİRMEK ZOR OLDU’

“Dünkü maç aslında buranın havasını biraz bozdu. Trabzonspor’u tebrik ediyorum. Bizim için iyi bir gece değildi. Mazeret yok, gece iyi değildi. Sezon başında, ’11 haftada 30 puanımız olacak’ deselerdi; herkes seve seve kabul ederdi. Tabii ilk puan kaybının bu maçta olmaması, bizim için daha iyi olurdu. Ama futbolda bunlar var. Yaralı takım, büyük maçlarda kükrer. 1-0’ken endişemiz yoktu ama 45 ve 47’de 2 tane gol yiyince de çevirmek zor oldu. Bize yazar, telafi edeceğiz. Şanssız bir kulübüz. Sakatlıkların gelme zamanı, hep aynı bölgede olması bu işi daha da zorlaştırıyor.

“BU İŞ BÖYLE DEVAM EDEMEZ”

“Geçen sene de iyi gidiyorduk, bir Trabzonspor maçı sonrası işler kötüye gitmeye başladı. Sakın bu psikolojiye girmeyin. Bu sene işler bizim için olumlu anlamda çok daha farklı. Ne kadar tahammülünüz, vaktiniz var bilmiyorum ancak benim bugün değineceğim konular, inşallah Türk futbolu için bir milat olur. Çünkü bu iş böyle devam edemez. Ne Fenerbahçe ne başka takımlar açısından."

“BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA”

“Cuma günü bazı açıklamalar yaptım. İsmail Kartal’ın PFDK’ye sevki bizim için bardağı taşıran son damladır. Onun arkasında o kadar çok hikayeler, olaylar, bilgiler, belgeler var ki artık yeter dedik. Biz değiştirebilmek için görev süremizin kalan bölümünde her şeyimizi yapacağımızı, şampiyonluk kadar mücadele edeceğimizi ifade etmiştim. Artık bu yaşanacak bir durumdan çıktı.”

“BİRLİKTE ÇÖKERTECEĞİZ”

“Devlete, federasyona, oraya, buraya çağrı yapıyoruz ama kimse kılını kıpırdatmıyor. Biz Fenerbahçe olarak bu mücadeleyi sonuna kadar yapacağız. İşler, kirlilik, sıkıntılar, anlamsız olaylar, gariplikler, o kadar uzun süre birikir ki, bu işi yapanlar hep bunu yapacaklarını zanneder. Bu çatıyı hep birlikte çökerteceğiz.”

’27 YILLIK HAKEM İSTİFA ETTİ’

“3 Kasım Cuma günü, 27 yıllık yardımcı hakem Kemal Yılmaz, meslekten istifa ettiği açıklaması geldi. Aslında bize göre bu istifa gerekçeleri bizim işaret ettiğimiz konuları doğrular nitelikteydi. Sadece bu mektup bile Türk futbol tarihini ve hakemlik müessesini dibinden değiştirecek etkidedir.”

‘BEN HUKUKİ ADIMLARIMI ATTIM’

“Tüm iddiaların ortak noktası, hepsinin ortasında Fenerbahçe’nin hakkının yenme iddiası var. Hepsinin ucu Fenerbahçe’ye dayanıyor. En son federasyona gittiğimizde beklenmedik şekilde başka takımın yöneticileri de vardı. Bizi birbirimize mi çarpıştırdılar bilmiyorum. İki başkan da rahatsızlığını dile getirdi. Ben Ali Koç olarak doğrudan veya dolaylı şekilde bana gönderilen bir görüntü yok, bunu incelemelisiniz, ne bekliyorsunuz? Ben hukuki adımlarımı attım.”

“İNANILMAZ BAHİS OYNANIYOR”

“Alt liglerde inanılmaz bahis oynanıyor. Mesela ben federasyona gidiyorum ve elimde gizli çekilmiş, iki takım yöneticilerinin pazarlık yaptığı görüntü var. Federasyon ne yaparsa doğru yapmış olur, ‘Gizli kamera delil sayılmaz’ derse mi doğru olur, ‘Bunlar ciddi iddialar, bu gizli çekilmiş ama bunu soruşturmam lazım.’ derse mi doğru olur. Bu arada videolar bende var. Bana göre programdaki iddialar endişe verici, federasyon ‘Bizi bağlamaz’ diyor. Seni bağlar arkadaş. 536 passolig kartı var, 4, 5 bin liradan bilet satıyor. Biletlerin hepsi satılmış diyor, statta 3 kişi var.”

“TFF BUNU SORUŞTURMAK ZORUNDADIR”

“Başka bir maçta da geçen sene 50 bin lira fiyat koymuştu bir takım. Kulüpler bilet satışını herhangi bir şekilde manipüle ederse, TFF bunu soruşturmak zorundadır. Bu sene bir takım, misafir takım taraftarına fahiş fiyattan bilet sattığı için 1.2 milyon lira ceza aldı. Yani TFF’yi ilgilendiriyor bu durum. Küfür eden seyirciyi gözbebeğinden yakalayan e-bilet sistemi, kara para aklama iddialarında TFF’nin sorumluluk sahibi olmadığını yazılı olarak duyurduğu bir komediye dönüşmüştür. Ya ben yalan söylüyorum ya da onlarda bir sıkıntı var. Soruşturun kardeşim, ben sizi itham ediyorum. Temiz futbolu ilgilendiren bir konuda gücünüz yetmeyebilir. Ama devletin gücüne başvurun. Programları ayarlamak için RTÜK’e gitmeyi biliyorsunuz. Bunun için sayın başkan RTÜK’e gidiyor. Futbol bir suç için kullanılıyorsa, sizi sonuna kadar ilgilendirir.”

“DERHAL FUTBOLDAN MEN EDİLMELİDİR”

“Şimdi gelelim Hakan Ceylan ve Leyla Ceylan konusuna… Herhalde buna da ‘Boşanma davası, beni ilgilendirmez’ diyecekler. Bu boşanma davasının içinde, hanımefendi ve avukatının iddiaları sonuna kadar soruşturulmalı. Ciddi bilgi sahibi olduğum konularla ilgili neredeyse birebir bilgi vermesi de göz ardı edemeyeceğimiz bir unsur. Bu konu çok ciddi bir konudur, doğrudur, bu isimler derhal futboldan men edilmelidir. Biz bunu UEFA’ya, IFAB’a şikayet edeceğiz.”

“NASIL ADİL MAÇ YÖNETİM BEKLERSİNİZ?”

“Bu Ege bölgesindeki arkadaşlar, UEFA’da maç alıyorlar, ‘Sağlık raporunu yollamadık, geciktik’ diyerek geriye dönük rapor alıyorlar. Mağdur olmamak için içlerinden bir tanesi, eş olan, ‘Ben hallederim’ diyerek eski tarihli rapor alıyor. Bu haber çıkmadan çok önce öğrendim ben bunu. Sadece şunu soruyorum, bu 3 hakem sahte rapor aldı mı, almadı mı? Yine mi üstünü örteceksiniz. Futbolun marka değeri sorunları çözerek artırılır. Sahte rapor almaya tenezzül eden adamdan nasıl adil yönetim beklersiniz?”

“Her şeyi bir kenara koydum, dişini fırçalarken aynaya baktığında utanmıyor musun sen? Sayın Büyükekşi, şeffaflık, adil futbol, ne yapacaksınız? Televizyon ve YouTube’da birileri ciddi ithamda bulunuyor, ifadeye çağırılıyor. Siz böyle bu insanları kırdıracak mısınız? Yoksa bunu bir fırsat olarak mı değerlendireceksiniz, göreceğiz. Bu haberde bir sürü şey var. VAR’daki görüntüler var, şaibeli maçlar var, kendi gazetecileri var. Rakibimiz de bu sistemle çalışıyor. Kariyeri biten hakemlerin bir tercih yapması gerekiyordu. Ya hakemlikte devam edecektin ya medyayı tercih edecektin. Artık bu kural yok.”

Son Güncelleme: 05.11.2023 22:08
Anahtar Kelimeler:
Fenerbahçe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.