Beşiktaş devreyi zirvede tamamladı

Lider Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Göztepe'yi zorlansa da mağlup ederek, devreyi galibiyetle tamamladı. İlk yarısını yenik tamamladığı maçta ikinci yarıda bulduğu gollerle sonuca giden siyah-beyazlı ekip, liderlik koltuğundaki yerini korudu. Ünal Karaman, Göztepe'nin başında çıktığı ilk maçta mağlup oldu.

24 Ocak 2021 Pazar 21:12
Beşiktaş devreyi zirvede tamamladı

Süper Lig’in 21. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park’ta oynanan maçta Göztepe’yi 2-1 mağlup etti. Beşiktaş’ın golleri Ljajic ve Aboubakar’dan gelirken, Göztepe’nin tek sayısını Tripic kaydetti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın’ın hafta içi Karagümrük’ü farklı mağlup eden takımdan üç ismi kestiği maça siyah-beyazlılar, oyunu kontrol eden ancak baskı kurmakta zorlanan bir görüntü sergiledi. Maç boyunca derin savunma yapan Göztepe savunmasını aşmakta zorlanan Beşiktaş’a, ikinci yarıda oyuna giren isimlerle, skoru değiştirmeyi başardı.

Maçın geneli Beşiktaş’ın topa sahip olduğu ve pozisyon aradığı, Göztepe’nin ise oyunu kendi yarı sahasında kabul edip, hızlı hücumlarla gol bulmayı düşündüğü bir anlayışla geçti. Geçtiğimiz hafta Karagümrük maçındaki hücum etkinliğini sergileyemeyen Beşiktaş, iyi kapanan rakibi karşısında hücum sürekliliği sağlayamadı.

ERSİN İKİNCİ GOLE İZİN VERMEDİ

Beşiktaş’a göre taktiği daha iyi işleyen Göztepe, ilk yarısını önde tamamladığı maçın ikinci yarısında önemli pozisyonlar buldu. Ancak son vuruşlardaki eksiklik, final paslarındaki hatalar ve Ersin’in başarılı kurtarışları, siyah-beyazlı ekibi maçta tuttu. Göztepe’nin iyice savunmaya çekildiği ve kısır geçen son 15 dakikada Beşiktaş’ın bulduğu gol, galibiyeti getirdi.

İlk yarısını yenik tamamladığı maçın ikinci yarısında Sergen Yalçın’ın oyuncu değişiklikleri, skoru değiştirdi. Aylar sonra gol atan Ljajic ve uzun bir süreden sonra asist yapan Gökhan Töre, ikinci 45 dakikada oyuna girerek Beşiktaş’ın galibiyetine katkı sağladılar. Sergen Yalçın’ın yaptığı bu değişiklikle Beşiktaş’ın hücumda biraz daha etkili olmasını sağlarken, orta sahasının ise çabuk geçilmesine neden oldu.

Bu anlarda hızlı hücumlarla etkili olmaya başlayan Göztepe, öne geçecek fırsatları değerlendiremedi. Göztepe’nin başında ilk maçına çıkan Ünal Karaman, maç planı tutmasına rağmen, son vuruşlardaki yetersizlik nedeniyle takımının mağlup olmasına engel olamadı.

GOLLER İKİNCİ YARI GELDİ

Topu hızlı çeviremeyen ve Göztepe savunmasının yerleşmesine izin veren Beşiktaş, zor da olsa üç puana ulaşan takım oldu. Göztepe ise, iyi kapanmasına ve hızlı hücumlarla gol pozisyonlarına girse de, zorlu maçtan mağlup ayrılmaktan kurtulamadı. Ljajic, aylar sonra attığı golle Beşiktaş’ın galibiyetinde pay sahibi olurken, gollerine devam eden Aboubakar’ın kafası, galibiyeti getirdi.

Öne geçtikten sonra istediği şekle dönen maçta Beşiktaş, en iyi yaptığı geçiş oyununu oynayacak fırsatları buldu. Son anlarda farkı arttıracak fırsatlar da yakalayan siyah-beyazlı ekip, farkı arttırmayı başaramadı. Göztepe ise bu bölümde rakibine tüm hatlarıyla yüklenirken, beraberlik golü gelmeyince mücadele 2-1 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile sona erdi.

Bu galibiyetle puanını 44 yapan Beşiktaş, ligin ilk yarısını lider tamamlamayı garantiledi. Göztepe ise 25 puanda kaldı.

Beşiktaş, devre arasının olmayacağı ligde önümüzdeki hafta Trabzonspor’u konuk edecek. Göztepe ise Denizlispor ile deplasmanda karşılaşacak.a

Son Güncelleme: 25.01.2021 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15