Beşiktaş liderliğe kondu!

Beşiktaş, Ghezzal ve Aboubakar'dan yoksun çıktığı Kayserispor deplasmanında galibiyeti 89 ve 90+6'da attığı gollerle aldı: 2-0. Siyah-beyazlılar, bu galibiyetle liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Maçın 12. dakikasında Beşiktaşlı Mensah penaltıda kaleci Doğan'a takıldı.

03 Ocak 2021 Pazar 21:19
Beşiktaş liderliğe kondu!

Süper Lig’in 16. haftasında Kayserispor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Kadir Has Stadı’nda oynanan mücadeleyi siyah-beyazlılar 2-0 kazanmayı başararak 31 puanla liderliğe yükseldi. Kayserispor ise 15 maç sonunda 10 puanla son sırada…

Beşiktaş ligin 17. haftasında Çarşamba günü Çaykur Rizespor’u sahasında konuk edecek. Kayserispor ise küme düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Denizlispor deplasmanına çıkacak.

Sakatlanan Ghezzal ve annesinin cenazesi için Kamerun’a giden Aboubakar’dan yoksun olan Beşiktaş, saha içerisinde ise birçok yıldızdan beklenen performansı alamadı. Ancak 89. dakikadaki N’Koudou’nun penaltısı ve 90+6’daki kontra atak sonucunda Hasic’in attığı gollerle Beşiktaş hem 3 puanı kaptı, hem de 16. haftayı 31 puanla lider tamamladı.

MENSAH PENALTIDA DOĞAN’A TAKILDI

Dakikalar 8’i gösterdiğinde N’Koudou ceza sahasındaki faul sonrasında yerde kaldı. VAR’dan gelen uyarı sonrasında Fırat Aydınus beyaz noktayı gösterdi.

Pozisyonun izlenmesi ve futbolcular arasındaki gerginlik nedeniyle 12. dakikada kullanılan penaltıda Mensah, 18 yaşındaki kaleci Doğan Alemdar’ı geçemedi.

2. PENALTI 89’DA GELDİ

Maçın 88. dakikasında Beşiktaş bir penaltı daha kazandı. Miguel Lopes’in N’Sakala’yı ceza sahasında yere indirince hakem Fırat Aydınus VAR uyarısıyla ekrandan pozisyonu izleyip penaltı kararını verdi.

89. dakikada N’Koudou bu kez penaltıyı kullanmak için beyaz noktanın başına geçti ve skoru 1-0 yaptı.

90+6’DA HASIC

Dakikalar 90+5’i gösterdiğinde Kayserispor’un tehlikeli yerden kullandığı serbest vuruşta kaleci Ersin Destanoğlu çok kritik bir kurtarış yaparak gole izin vermedi.

Ardından kullanılan kornerden hızlı hücuma çıkan Beşiktaş, 5 futbolcuyla geldiği pozisyonda Hasic’in 90+6’da ceza sahası dışından çektiği şutta golü bulmayı başardı: 2-0.

Son Güncelleme: 03.01.2021 21:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15