Fatih Altaylı: Yıllarca kendini Alman hisseden Mesut Özil ne kadar Türk'se, Yusuf Demir de en az onun kadar Türk olmalıdır

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Galatasaray'ın yeni transferlerinden Yusuf Demir'in Süper Lig'de yabancı statüsünde oynamasını anlayamadığını belirterek "Yıllarca kendini Alman hisseden Mesut Özil ne kadar Türk ise, Yusuf Demir de en az onun kadar Türk olmalıdır diye düşünüyorum" dedi.

21 Eylül 2022 Çarşamba 12:49
Fatih Altaylı: Yıllarca kendini Alman hisseden Mesut Özil ne kadar Türk'se, Yusuf Demir de en az onun kadar Türk olmalıdır

Galatasaray'ın bu sezon transfer ettiği Türk asıllı Avusturyalı futbolcu Yusuf Demir'in yerli statüsünde oynayıp oynayamayacağı gündemdeki yerini korurken, gazeteci Fatih Altaylı da tartışmaya katıldı.

"Mesut Özil Türkiye'de Türk oyuncu olarak oynayabiliyor da Avusturya Milli Takım oyuncusu 19 yaşındaki Yusuf Demir niye Türk sayılmıyor" diyen Altaylı, şunları kaydetti:

"Daha en başından kendini Alman olarak hissettiğini söyleyen, bu nedenle Alman Futbol Milli Takımı'nı tercih eden, bütün futbol hayatını boyunca Alman Milli Takımı'nın formasını giyen, 92 kez Alman Milli Takımı ile maça çıkan, kaptanlığını yaptığı bu forma altında Dünya Şampiyonluğu yaşayan, çaptan ve formdan düşünce ve Almanya tarafından dışlanınca, İngiltere'de gözden düşünce Türk olduğunu hatırlayarak futbol hayatının en sonunda Türkiye'ye gelen ve futbol oynamadan milyonlarca avroyu cebe indiren Mesut Özil, Türkiye'de Türk futbolcu olarak oynayabiliyor da,  Avusturya Milli Takım oyuncusu 19 yaşındaki Türk Yusuf Demir niye Türk sayılmıyor gerçekten anlamıyorum."

"Yıllarca kendini Alman hisseden Mesut Özil ne kadar Türk ise, Yusuf Demir de en az onun kadar Türk olmalıdır diye düşünüyorum" diyen Altaylı, "Acaba Türkiye'ye gelince sosyal medya hesabına sürekli cami fotoğrafları koymadığı için mi ya da FETÖ ile bir geçmişi olmadığı için mi! Niye? Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 66. maddesinin 1. fıkrası çok açık biçimde "Türk ananın veya Türk babanın çocuğu Türk'tür" diye yazarken Federasyon hangi yetki ile Anayasa'yı takmamayı kendinde hak görür" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

Son Güncelleme: 21.09.2022 12:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.