Fevzi Tuncay: Galatasaray Ve Fenerbahçe'yi Reddettim

Beşiktaş'ın bir dönemine damga vuran Fevzi Tuncay, kariyerinde Siyah-Beyazlılar dışında büyük takımda forma giymeme kararını aldığını, bu sebeple Galatasaray ve Fenerbahçe'den gelen teklifleri reddettiğini söyledi

18 Nisan 2020 Cumartesi 21:02
Fevzi Tuncay: Galatasaray Ve Fenerbahçe'yi Reddettim

Kariyerinde Beşiktaş, Gaziantepspor, Samsunspor, Malatyaspor ve Diyarbakırspor gibi kulüplerin formasını giyen Fevzi Tuncay; Ajansspor'un canlı yayını konuğu oldu.
Koray Geçgel'in sorularını yanıtlayan Fevzi Tuncay, dikkat çekecek açıklamalarda bulundu. Özellikle Beşiktaş formasını giydiği dönemde Türk futbolunun en çok konuşulan isimlerinden birisi olan Fevzi Tuncay, Siyah-Beyazlılardan ayrıldığı dönemde Galatasaray'dan teklif geldiğini, ancak bunu kabul etmediğini ilk kez açıkladı.

Beşiktaş'ta forma giydiği dönemde ve ayrılırken önemli teklifler aldığını ifade eden Fevzi Tuncay, "2002-2003 sezonunda Beşiktaş'tan ayrıldım. 9 yılımı geçirmiştim ve 100. yılda orada olmak istedim ama kulüpten böyle bir istek oldu. Beşiktaş'tan başka büyük bir kulüpte forma giymemeye karar vermiştim. Galatasaray'dan da teklif gelmişti. Ankaragücü ve Denizlispor da istemişti ama ben Samsunspor'a gittim. Beşiktaş'ta oynadığım dönemde Fenerbahçe'den de transfer gelmişti. O dönem Şadan Kalkavan ile yüz yüze görüşmüştük. Kendisine teşekkür ettim, Beşiktaş'tan başka bir yere gitmek istemiyordum" dedi.

"Süleyman Seba sayesinde transfer oldum"

Babasının Galatasaraylı olmasına rağmen Beşiktaş'ı tercih ettiğini belirten Fevzi Tuncay, gerekçe olarak ise şu ifadelere yer verdi:
"17 yaşında Muğlaspor'da oynarken, Süleyman Seba direkt Muğla'ya gelmesi Beşiktaş'a gitmek konusunda karar vermemde etkili oldu. O dönemde Alp Yalman ile de görüşüyorduk. Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Antalyaspor da beni çok istemişti. Başkanın odasına gidip Süleyman Seba'yı orada görünce, benim fikrimin sorulmasına bile gerek yoktu. Babam Galatasaraylı olduğu için arada kalmıştı ama Süleyman Seba gelince fikrini değiştirdi ve Beşiktaş'a gitmiş oldum. "Keşke Galatasaray'a gitseydim" diye hiç pişmanlık duymadım. İyi de karar verdiğimi düşünüyorum."(ajansspor)

Son Güncelleme: 18.04.2020 21:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15