Süper Kupa Finali İptal Edildi

Gergin bekleyiş sona erdi. Galatasaray ve Fenerbahçe, Atatürk tişörtleri ve posterlerine izin verilmemesi nedeniyle Türkcell Süper Kupa finaline çıkmama kararı aldı. Suudi Arabistan Cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk düşmanlığını tekrar göstermeye kalkışınca Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bir milim bile geri adım atmayan duruşu ile bozguna uğradı. Takımlarımız yasağa uymadı maça çıkmadı dönüyor .

29 Aralık 2023 Cuma 20:54
Süper Kupa Finali İptal Edildi

Suudi Arabistan, Riyad'da oynanacak Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa Finali öncesinde takımların sahaya Atatürk tişörtleri ile çıkmalarına izin vermeyince büyük kriz çıktı. İki takım da Suudilerin Atatürk Yasağı ile ilgili dayatmasına boyun eğmeyerek maça çıkmadı. Galatasaray ve Fenerbahçe, kamp yaptığı otele geri döndü. Stadyumdaki taraftarlar hep birlikte 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' diye slogan atıp hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı söyledi.

İki takım, Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak istedi ve bu taleplerinin kabul edilmemesi halinde maça çıkmama kararı aldı. Suudilerin de geri adım atmaması sonucu Süper Kupa finali oynanamadı. Suudilerin dayatmasına karşı Galatasaray ve Fenerbahçe'ye bir destek de Beşiktaş'tan geldi. Beşiktaş resmi hesabından 'Atam İzindeyiz' diye paylaşım yaparak Galatasaray ve Fenerbahçe'ye destek verdi.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Suudilerin Atatürk Tişörtüne yasak koymaya kalkışması üzerine aldıkları net tavır Türkiye'de milyonların büyük desteğini aldı.

Sosyal medyada destek yağıyor. Maçı izlemek için Riyad'a giden taraftarlar da üzerlerindeki Atatürk fotoğraflı formalar nedeniyle Suudi polisinin tacizine uğradı. Yaşananların duyulmasından sonra stadyumdaki taraftarlar 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye slogan atmaya başladı. Bunun üzerine stadyumda taraftarların seslerini bastırmak için hoparlörlerin sesi yükseltilerek Türk taraftarlar taciz edildi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaşanan krize ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada "Türkiye'nin Süper Kupa Finali Suudi Arabistan'da oynanmaz demiştik. Dinlemediniz. Riyad'da kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinin bulunduğu pankarta tahammül edemeyenlerin şimdi İstiklal Marşı'na da izin vermeyeceği bilgileri geliyor. Kulüplerimizin arkasındayız. Yetkilileri uyarıyoruz; bu soytarılığa son verin!" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.