EPDK 11 firmaya 49 yıllığına şarj ağı işletmesi hakkı verdi

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) 29 Ekim’de yaptığı araç lansmanın ardından elektrikli otomobillerin şarj edilebilmesi için gerekli olan altyapı çalışmalarına da başlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 11 firmaya 49 yıllığına şarj ağı işletmesi hakkı verildi.

06 Kasım 2022 Pazar 16:22
EPDK 11 firmaya 49 yıllığına şarj ağı işletmesi hakkı verdi

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) 29 Ekim’de yaptığı araç lansmanın ardından elektrikli otomobillerin şarj edilebilmesi için gerekli olan altyapı çalışmalarına da başlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 11 firmaya 49 yıllığına şarj ağı işletmesi hakkı verildi.

Türkiye’nin seri üretimi yapılacak ilk yerli otomobili olan TOGG'un lansmanı 29 Ekim’de gerçekleştirilmişti. Yüzde 100 elektrikli olan aracın şarj edilebilmesi için gerekli olan istasyonlar için de çalışmalara başlandı. Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre EPDK 11 firmaya şarj ağı işletmesi hakkını 49 yıllığına verdi.

11 ŞİRKET 49 YILLIĞINA ŞARJ AĞI İŞLETMESİ HAKKI ALDI

EPDK kararına göre bugün şarj ağı işletme hakkını alan firmaların listesi şöyle:

“Vitalen Enerji Anonim Şirketi, ERC Sistem Elektrik Makina İmalat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İstasyon Şarj Hizmetleri Anonim Şirketi, Efamoda Tekstil Anonim Şirketi, Form Elektrik İnşaat Mühendislik Anonim Şirketi, Monokon Elektrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Proşarj Araç Şarj Sistemleri Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Solarpark Danışmanlık Turizm Mühendislik Enerji Üretim İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Pirim Gıda ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Solarşarjet Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Sistemleri Anonim Şirketi.”

Son Güncelleme: 10.11.2022 11:10
Anahtar Kelimeler:
EPDKTogg
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.