Instagram'da daha fazla beğeni kazanmanın yolları

Son yıllarda ‘Instagram fenomeni’ kavramı hayatımıza girdi; kullanıcılar daha fazla beğeni almak için çeşitli filtreler veya fotoğraf düzenleme araçları gibi çeşitli yöntemler deniyor.

23 Ekim 2019 Çarşamba 15:39
Instagram'da daha fazla beğeni kazanmanın yolları

Instagram her ne kadar ‘belli bir güzellik algısını empoze ettiği’ konusunda eleştirilse de kullanıcılar tarafından test edilen bu yöntemler, kişilerin ‘bu güzellik algısına uymak için’ kendilerine benzemeyen fotoğraflar paylaşmadan daha fazla beğeni kazanmasını sağlıyor.

Mavi rengin baskın olduğu bir fotoğraf yükleyin. Araştırmalara göre mavi renkli fotoğraflar diğerlerine göre yüzde 24 daha fazla beğeni kazandırıyor.

Fotoğraf filtresi kullanın. Bir dönem filtre kullanılmadan paylaşılan fotoğrafları “No Filter” etiketiyle paylaşmak popüler olsa da istatistiklere göre filtre kullanmak (özellikle ‘Mayfair’ isimli filtre) yüzde 21 daha fazla beğeni kazandırıyor.

Yüzünüzü gösterdiğiniz fotoğraflar yüzde 35 daha fazla beğeni getiriyor.

Fotoğrafları paylaştığınız saate dikkat edin. Instagram’ın yeni algoritmasına göre paylaşım yaptığınız ilk saatte daha fazla beğeni alırsanız ilerleyen saatlerde erişeceğiniz kullanıcı sayısı artıyor. Araştırmalara göre seyahat fotoğrafları için cuma günleri 09.00-13.00 arası, eğitim ile ilgili paylaşımlar için perşembe günleri 16.00, teknoloji içerikleri için pazartesileri 14.00 ve yiyecek görselleri için cuma günleri 14.00 en popüler saatler.

Konum eklemek gönderiyi görecek kullanıcı sayısını yüzde 79’a kadar arttırıyor.

Sarı, kırmızı, turuncu gibi sıcak renklerin baskın olduğu fotoğraflar soğuk renk skalasına sahip fotoğraflara göre daha fazla yorum kazandırıyor.

(sözcü)

Son Güncelleme: 23.10.2019 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15