35 yıldır Caretta Carettalar için mücadele ediyor

Fethiye’de Caretta Carettalar için yardım etkinliği düzenlendi. Elbise değişimi ve kek satışı ile yardım toplanan etkinlikte, yıllardır Dalyan’da yaşayan ve Kaptan June olarak anılan 97 yaşındaki İngiliz uyruklu June Haimoff da imzaladığı kitaplarından elde edilen gelirle destek verdi.

20 Ocak 2020 Pazartesi 14:32
35 yıldır Caretta Carettalar için mücadele ediyor

Fethiye’nin Foça Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, yörede yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Fethiye, Dalyan ve Köyceğiz çevresinde uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınan Caretta Caretta kaplumbağaları ve diğer hayvanların bakım ve ameliyat işlemleri için düzenlenen etkinlikte, yabancı uyruklu vatandaşlar elbise değişimi yapıp, evlerinde yaptıkları kekleri sattılar.

Uzun yıllardır Dalyan’da yaşayan ve Kaptan June olarak anılan 97 yaşındaki İngiliz uyruklu June Haimoff da imzaladığı kitaplarından elde edilen gelirle etkinliğe destek verdi. Bir yıldan bu yana yapılan etkinliğe her geçen gün ilginin arttığı belirtildi.

ÇEVRE İÇİN ÇALIŞIYORLAR

Çevre Gönüllüsü Sian Midgley yaptığı açıklamada, “Dünyada hızlı bir şekilde tüketilen moda tasarımları da dünyada kirliliğe yol açıyor.Çevremiz ile ilgili çok endişeliyim. İnsanların yeni eşyalar almaktansa birbirleri ile takas etmelerini istiyoruz. Özellikle plastik denizlerin ve okyanusların kirlenmesine yol açıyor. Buradan elde ettiğimiz geliri Caretta Carettaların korunması için bağışlayacağız. Şu zamana kadar 2 bin TL para topladık. Fethiye’de Sürdürülebilir Yaşam isimli bir facebook sayfamız var. İnsanlar burayı ziyaret edip, daha fazla bilgi alabilirler” ifadelerini kullandı.

35 YILINI CARETTA CARETTALARA ADADI

97 yaşındaki June Haimoff ise “Burada olmaktan çok mutluyum. Buradaki insanların ilgisi beni memnun etti. CarettaCarettalar için çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Deniz kaplumbağaları kıyıya geceleri çıkıyor ve yumurtalarını öyle bırakıyor. Birkaç hafta sonra da yumurtadan yavruları çıkıyor. Akdeniz’de bu hayvanların rahatça ve güvenli bir ortamda yaşamaları için gayret ediyoruz. 1922 doğumluyum ve 35 yıldır CarettaCarettalar için çalışıyorum. Türk insanlarının bizlere yani yerleşik yaşayan yabancılara yaklaşımı çok güzel.Ankara’daki Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyorum. Türk Devleti’ne de bu hayvanların korunmasında verdiği destekler için teşekkür ediyoruz. Bu kadar güzel bir ülkede yaşadığımız için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum” diye konuştu.

(Anka)

Son Güncelleme: 20.01.2020 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15