Akar’dan Yunanistan’a taciz tepkisi: Bunlar çok ciddi tahrikler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komuta kademesi, operasyon bölgelerinde görevli birliklerin komutanları ile görüştü, sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı. Bakan Akar ve Komutanlar Hudut hattındaki Mehmetçiklerle ve İskenderun Deniz Üs Komutanlığındaki Bahriyelilerle bayramlaştı Akar, Barbaros Fırkateyni'nden uyarılarda bulundu: İyi komşuluk ilişkileri konusunda tüm sabrımıza rağmen son günlerde Ege'de yapılan tacizlerin izahı mümkün değildir. Bunlar çok ciddi tahriktir, provokasyondur. Bunun kendilerine hiçbir yararı yoktur."

24 Mayıs 2020 Pazar 14:17
Akar’dan Yunanistan’a taciz tepkisi: Bunlar çok ciddi tahrikler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komuta kademesi, operasyon bölgelerinde görevli birliklerin komutanları ile görüştü, sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı. Bakan Akar ve Komutanlar Hudut hattındaki Mehmetçiklerle ve İskenderun Deniz Üs Komutanlığındaki Bahriyelilerle bayramlaştı. Akar, Barbaros Fırkateyni'nden Ege'deki tacizler konusunda uyarıda bulundu: "İyi komşuluk ilişkileri konusunda tüm girişimlerimize, anlayışımıza, sabrımıza rağmen son günlerde Ege'de yapılan tacizlerin izahı mümkün değildir. Bunlar çok ciddi tahriktir, provokasyondur. Bunun kendilerine hiçbir yararı yoktur. Bu konuda herkesin aklını başına toplamasının iki tarafın da menfaatine olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Biz olayların diyalog ve karşılıklı anlayış çerçevesinde çözülmesi için bugüne kadar her türlü gayreti gösterdik bundan sonra da aynı gayreti göstermeye devam edeceğiz."

Milli Savunma Bakanı Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Suriye sınırının sıfır noktasındaki birliklerde yaptığı inceleme ve denetlemelerinin ardından geceyi hudut hattında geçirdi.

Sabah, Suriye'nin kuzeyindeki teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlarda görev alan komandolarla, Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere bağlı kalarak bayramlaşan Bakan Akar ve Komutanlar, daha sonra İdlib ve Afrin’deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği Harekat Merkezi’ne geçti.

Burada görevli personelin de bayramını kutlayan Bakan Akar, daha sonra hudut hattının güvenliği ile Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyindeki operasyon bölgelerinde görevli birliklerin komutanları ile video konferans yöntemi ile görüştü.

Faaliyetlere ve sahadaki son duruma ilişkin bilgi alan Bakan Akar’ın talimatlarının ardından birlik komutanları, “Moral ve motivasyonumuz son derece yüksektir” dedi.
Hudutlarda, teröristin peşinde, operasyonel koşullarda bayram yapmanın herkese nasip olmayacağını ifade eden Bakan Akar, “Silahlı Kuvvetler bir bütün halinde bir taraftan terörle diğer taraftan da Koronavirüs ile mücadele ediyor. Yoğun günlerden, zor görevlerden geçiyoruz. Vatanımızın, milletimizin güvenliği için bugüne kadar bize verilen görevleri başarıyla yerine getirdik, bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz. Vatanımızın ve milletimizin egemenliği ve bağımsızlığı için her zamankinden daha çok çalışıp tarihten ders almamız lazım” diye konuştu.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarla Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görev yapan uzman memur Levent Ünver ile işçi Avni Öztürk'e Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Bakan Akar, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifa diliyorum. Bugünlere gelmemizdeki büyük fedakarlık ve katkılarından dolayı minnet ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Bakan Akar, konuşmasını zor arazi ve hava şartlarında fedakarca görev yapan tüm personelin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak tamamladı.

BAHRİYELİLERLE BAYRAMA 

Akar, daha sonra kuvvet komutanlarla birlikte İskenderun Deniz Üs Komutanlığına geçti. Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik tarafından karşılanan Bakan Akar, tören kıtasını selamladı. TCG KARPAZ, TCG KARATAŞ karakol gemileri ve Üs Komutanlığı personeli ile bayramlaşan Bakan Akar, daha sonra Akdeniz Kalkanı Harekatı’nda görev alan TCG BARBAROS Fırkateyni’ne geçti.

Burada personel ile bayramlaşan Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi daha sonra Akdeniz, Ege ve Karadeniz’de görev yapan muharip unsur komutanları ile video konferans ile görüştü. Faaliyetlere ilişkin bilgi alan, talimatlar veren Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelenin yanı sıra denizde ve havadaki faaliyetlerine de kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Terörle ve Koronavirüs ile mücadelede alınan tedbirleri de ele aldığı konuşmasında Bakan Akar, şunları söyledi:

"Denizlerdeki meselelerimize baktığımızda, biz sadece kendi hak ve hukukumuzu değil aynı zamanda Kıbrıslı kardeşlerimizin de hakkını, hukukunu korumakta kararlıyız. Doğu Akdeniz’de, Ege’de herhangi bir şekilde Türkiye’yi yok sayan bir kararın yaşama şansı yok. Biz bu konuda tamamen ikili anlaşmalardan, uluslararası hukuktan, iyi komşuluk ilişkileri ve diyalogdan yanayız.  Biz diyalogla bütün problemlerimizin çözülmesinden yanayız. Bu konuda uluslararası hukuka uygun, barışçıl yönetmelerle siyasi çözümleri arzu ediyoruz. Ancak anlaşmalara, sözleşmelere, mutabakatlara sadık kalmamız demek bir zafiyet değildir. Bizim aynı zamanda hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve kollamak için de her türlü mücadeleyi yapmaya hazır olduğumuzu söylememiz de tehdit anlamına gelmemektedir. Herkesin bunu bilmesini istiyoruz."

YUNANİSTAN'A UYARI  

Son dönemde Ege’de yaşanan bazı olaylara da değinen Bakan Akar, şöyle konuştu:

"İyi komşuluk ilişkileri konusunda tüm girişimlerimize, anlayışımıza, sabrımıza rağmen son günlerde Ege'de yapılan tacizlerin izahı mümkün değildir. Bunlar çok ciddi tahriktir, provokasyondur. Bunun kendilerine hiçbir yararı yoktur. Bu konuda herkesin aklını başına toplamasının iki tarafın da menfaatine olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Biz olayların diyalog ve karşılıklı anlayış çerçevesinde çözülmesi için bugüne kadar her türlü gayreti gösterdik bundan sonra da aynı gayreti göstermeye devam edeceğiz."

Bu dönemde Türkiye’ye karşı birçok riskin, tehdidin olduğuna dikkati çeken Bakan Akar, “Bunlara karşı mücadele etmek bizim ana görevimiz. Dolayısıyla bayram, seyran demeden bize düşen görev neyse bunları bugüne kadar yaptık, yine aynı azim ve kararlılıkla yapmaya devam edeceğiz. Şu anda karada, denizde, havada olumlu-olumsuz tüm arazi ve hava koşullarında kendisine verilen görevi hukuk çerçevesinde şeffaf şekilde yapmaya çalışan tüm silahlı kuvvetler mensuplarına da hayırlı başarılı görevler diliyorum" dedi. 

Tüm personelin Ramazan Bayramı’nı kutlayan Bakan Akar, sözlerini şehitlere Allah’tan rahmet gazilere şifa ve minnet duygularını ileterek tamamladı.

BAYRAĞI SELAMLADI

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı gemilerde her sabah saat 08,00’de yapılan “Toka Sancak Töreni”, TCG KARPAZ, TCG KARATAŞ gemilerinde de icra edildi. Türk Bayrağı’nın göndere çekildiği tören, Üs Komutanlığındaki bayramlaşma sırasında gerçekleşti. Bakan Akar tören dolayısıyla bayramlaşmayı yarıda keserek Komutanlarla birlikte bayrağı selamladı. 

Tören sonrasında Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi, “Zambak” botuyla İskenderun açıklarındaki TCG BARBAROS Fırkateyni’ne geçti.

Bakan Akar ve Komutanlara firkateyne binişleri sırasında gemi şapkası takdim edildi, TCG BARBAROS’a ziyaret nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı forsu çekildi.

Son Güncelleme: 24.05.2020 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15