Atatürk'e hakaret eden imama, genç imam hatiplilerden tepki: 'Atatürk herkesin saygı duyması gereken bir şahsiyettir'

Genç İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Muhammet Samet Akkaya, Ayasofya Camisi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir programda konuşan İmam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal Atatürk hakkında söylediği hakaret içerikli sözlere tepki göstererek, “Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucusu ve bir değeri olduğu gibi herkesin de saygı duyması gereken bir şahsiyettir” dedi.

30 Mayıs 2021 Pazar 15:10
Atatürk'e hakaret eden imama, genç imam hatiplilerden tepki: 'Atatürk herkesin saygı duyması gereken bir şahsiyettir'

Genç İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Muhammet Samet Akkaya, Ayasofya Camisi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir etkinlikte konuşan İmam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal Atatürk hakkında söylediği sözlere ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Akkaya,“İslamiyet’in en büyük kaidelerinden bir tanesi, insanların görüşlerine ve görünüşlerine saygı duyulması gerektiği yönündeki kuralıdır. İslam nefret ettirmeyi değil sevmeyi, sevdirmeyi, zorlaştırmayı değil kolaylaştırmayı emreder. İslamiyet güzelliklerle, hoşgörüsüyle tanınmalıdır. İmamlarımız ve imam hatiplerimiz insanlarımızı camilerimizden, imam hatip okullarımızdan soğutmak, nefret ettirmek anlayışı ile değil ‘bir kişiyi daha nasıl kazanabiliriz’ düşüncesi ile hareket etmelidir. Müslümanlar, saygı ve hoşgörü değerlerini yaşamak, yaşatmak ve yaşatmaya çalışmak ile yükümlüdür. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucusu ve bir değeri olduğu gibi herkesin de saygı duyması gereken bir şahsiyettir. Biz, kendisine taş atılırken bile beddua değil dua ile karşılık veren bir Peygamberin ümmetiyken Müslümanlar olarak söylediklerimize dikkat etmeli ve dikkat etmeyi tavsiye etmeliyiz” dedi.

Son Güncelleme: 30.05.2021 15:15
Anahtar Kelimeler:
İmam HatipAtatürk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15