Bahçesinden Çıkan Tarihi Eseri Satmak İstedi, Yakalandı

Adana'da SİT alanı içerisindeki evinin bahçesinde çıkan tarihi eseri satmak isteyen bir kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Ele geçirilen 2 adet arşitrav ve 1 adet üzerinde el işlemeleri bulunan sunak taşına el konuldu.

01 Haziran 2021 Salı 15:25
Bahçesinden Çıkan Tarihi Eseri Satmak İstedi, Yakalandı

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Yüreğir ilçesi Eskimisis Mahallesi’nde ikamet eden İ.Ş'nin. 1’inci derece arkeolojik SİT alanı içerisinde bulunan bahçesinde izinsiz kazı yaptığı, bulduğu eserlerin görüntüsünü alarak üzerini tekrar kapattığı ve müşteri arayışına girdiği bilgisinin alınması üzerine çalışma başlattı.

Jandarma ekiplerinin adli makamlardan alınan kararıyla iş makinesi yardımıyla şüphelinin bahçesinde yapılan aramada 2 adet Arşitrav (Mimari Üst Yapı Elemanı) ve 1 adet üzerinde el işlemeleri bulunan sunak taşı ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler ise Adana Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15