Danıştay: Bir gözün bedeli 25 bin Lira

Bir okul hizmetlisi okul tamiri yaparken bir gözü kör diğer gözünde ise görme kaybı yaşadı mahkeme 25 bin liralık tazminatı uygun gördü.

25 Ocak 2020 Cumartesi 13:23
Danıştay: Bir gözün bedeli 25 bin Lira

Ankara, Keçiören’de Çağrıbey Ortaokulu’nda hizmetli olarak görev yapan Rafet Öztürk, 2012 yılında tamirat sırasında matkabın ucunun kırılması sonucunda sol gözünü kaybetti ve sağ gözünde görme kaybı oluştu. Öztürk Milli Eğitim Bakanlığı’na karşı dava açtı ve 50 bin lira manevi tazminat talep etti.
Ankara 1’inci İdare Mahkemesi, Öztürk’ün yürüttüğü kamu hizmetiyle nedensellik bağı kurulabilen zararları tazminle yükümlü olduğu, kamu görevlilerinin uğradıkları özel zararların, eylem ile zararlı sonuç arasında nedensellik bağının bulunması koşuluyla tazmininin gerektiği belirtildi. Öztürk’ün manevi tazminat isteminin kısmen kabul ederek 25 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Kararın gerekçesi ise Öztrük’ün sakatlığına rağmen aynı görevde çalışmaya devam etmesi ve aynı maaşı alması nedeniyle malvarlığında bir eksilme bulunmadığı gerekçe gösterildi.
Öztürk, Danıştay 2’inci Dairesi’ne başvurarak maluliyet derecesinin yüzde 32 olduğu, kalan ömrü boyunca bu eksikliği yaşayacağı gerekçesiyle kararı temyiz etmek istedi. Ancak Danıştay, temyiz istemini reddederek, ilk derece mahkemesinin 25 bin liralık hükmünü onadı.

Son Güncelleme: 25.01.2020 13:34
Anahtar Kelimeler:
DanıştayRafet öztürk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15