Diyarbakır'da belediyeye gelen HDP'lilere polis müdahalesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Aralarında avukatların da bulunduğu birçok kişi darp edildi. Belediye binasına yürüyen HDP Milletvekilleri de polis tarafından engellendi.

19 Ağustos 2019 Pazartesi 14:14
Diyarbakır'da belediyeye gelen HDP'lilere polis müdahalesi

HDP Diyarbakır İl Örgütü’nün belediye binası önünde basın açıklaması yapmasına izin verilmedi. Polisler basın açıklaması yapmak isteyenlere tazyikli su sıktı. Grubun içerisinde yer alan bir kişinin aldığı darbelerden dolayı burnu kırıldı. Diyarbakır Barosu’na bağlı avukatlar da darp edildi.

İZİN YOK

HDP Diyarbakır İl Örgütü, kayyım atamasının ardından bugün saat 13.00’te belediye binası önünde toplanma çağrısı yaptı. Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, HDP Milletvekilleri ile beraberindeki kitle ayrı ayrı yollardan belediye binası önüne yürümek istedi. Belediye binası önüne gelen ve basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis tazyikli su sıktı. Bunun üzerine kalabalık, belediyenin karşısında yer alan bir kahvehanede beklemeye başladı. Polisler kahvehanede beklenilmesine izin de vermedi. Basın açıklamasına katılan bir kişi ise polisler tarafından darp edildi.

Duvar'ın haberine göre Diyarbakır Barosu’na bağlı avukatlar da polisler tarafından darp edildi. Müdahalenin ardından Diyarbakır Barosu eski Başkanı Ahmet Özmen tutanak tutulmasını istedi. Yenişehir ve Sur Belediyesi eşbaşkanları Lise caddesine gelince kalabalık yeniden toplandı. Polis belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu gruba yeniden tazyikli su sıktı. Belediyenin önüne gelmek isteyen milletvekillerinin de Koşuyolu’nda geçişlerine izin verilmedi. Vekiller şu an Koşuyolu Parkı’nda tutuluyor.

Son Güncelleme: 19.08.2019 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15