Doktora Küfreden Saldırgana Hapis Cezası

Gözüne yabancı cisim kaçan bir hastayı, göz kliniğindeki cihazın arızalı olması nedeniyle başka bir merkeze yönlendirmek isteyen hekime hakaret ve küfür eden saldırgana 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi.

26 Şubat 2020 Çarşamba 16:58
Doktora Küfreden Saldırgana Hapis Cezası

Gözüne yabancı cisim kaçan bir hastayı, göz kliniğindeki cihazın arızalı olması nedeniyle başka bir merkeze yönlendirmek isteyen hekime, hakaret ve küfür eden saldırgan cezalandırıldı.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan hekim, gözüne yabancı cisim kaçması şikayetiyle başvuran bir hastayı, göz kliniğindeki cihazın arızalı olması nedeniyle acilen başka bir merkeze yönlendirmek istedi.  Bu sırada hastanın yanında bulunan kişiye önce “bakamayacaksanız bu işi bırakın o zaman” diyerek hekime çıkıştığı, ardından da küfür ettiği öğrenildi. Hekime yönelik saldırıyı gerçekleştiren kişi hakkında açılan dava, İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Yapılan yargılama sonucunda Mahkeme 28.01.2020 tarihinde sanığın hekime hakaret ettiğini sabit görerek 1 yıl 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Daha önce sabıkası bulunmayan saldırgan hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilerek, 5 yıl denetim süresi verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15